Kendte9. marts 2016

Bedste venner: Hund redder drengen Luke – hver dag

Amerikanske Luke får dagligt hjælp fra sin allerbedste ven: Labradorhunden Jedi. Luke lider nemlig af diabetes, men hans firbenede ven sørger for at holde øje med Luke og advare, hvis hans blodsukker bliver faretruende lavt eller højt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jedi_og_luke_bedste_venner.jpg
 (Foto: Facebook/Save Luke)

Det er ingen hemmelighed, at hunden er menneskets bedste ven. Men båndet mellem amerikanske Luke og hans firbenede ven Jedi er stærkere end de fleste.

Jedi er nemlig en ganske særlig hund. Og hver dag er den med til at redde 7-årige Lukes liv – i bogstaveligste forstand.

Se alle billederne af Luke med sin bedste ven i galleriet nederst i artiklen.

Luke lider nemlig at type 1 diabetes, hvilket betyder, at hans krop ikke er i stand til at holde blodsukkeret stabilt. Derfor har Luke brug for, at der hele tiden bliver holdt øje med ham. Og det er her, at den sorte labrador Jedi kommer ind i billedet.

Jedi er nemlig blevet trænet til at kunne opfange, når Lukes blodsukker ryger ud af kontrol – og den snarrådige hund skynder sig herefter at gøre enten Luke eller Lukes forældre opmærksomme på, at noget er galt.

- Når hans blodsukker er lavt eller højt, gør Jedi mig opmærksom på det, siger moderen Dorrie til det amerikanske medie The Dodo.

- Så tjekker vi Luke, og alt efter hvad vi ser, belønner vi Jedi. Han elsker at holde vagt og være opmærksom, fordi han ved, at han så bliver belønnet, siger hun videre.

Se alle billederne af Luke med sin bedste ven i galleriet nederst i artiklen.

Lille Luke var blot to år gammel, da han fik konstateret type 1 diabetes – inden da havde han længe været slatten, træt og tørstig.

Men selv om det var en befrielse, da Luke endelig fik en diagnose, var det alligevel et hårdt slag for hans forældre. De vidste, hvor hårdt – men livsnødvendigt – det ville blive at holde øje med deres guldklump 24 timer i døgnet. Derfor begyndte de at lede efter en alternativ form for hjælp til deres dreng.

- Vi begyndte at lede alle steder for at finde hjælp til ham. Vi havde fået alt udstyret til at overvåge ham, men vi ville finde noget, der kunne hjælpe endnu mere.

Det var her, at de begyndte at lede efter en servicehund. Og Jedi er den perfekte til opgaven. Han er trænet i at kunne opfange, når Lukes blodsukker er faretruende højt eller lavt. Og Jedi er tilmed trænet til at kunne skelne mellem højt og lavt blodsukker.

- Jedis årvågenhed har ofte reddet Luke fra de helbredsproblemer, der følger med. Men Jedi gør mere end det: Han redder også Luke fra at føle sig alene, fra at føle sig bange, og han er en evig følgesvend.

Han er både med, når Luke er i skole, til fritidsaktiviteter – og Jedi sover naturligvis i samme rum som sin bedste ven.

- De elsker hinanden. Jeg kan ikke forklare deres forhold til hinanden – det er meget stærkt og smukt, siger moderen.

Du kan følge deres venskab på Facebook lige her og på den hjemmeside, som moderen har lavet, her.

Se alle billederne af Luke med sin bedste ven i galleriet nederst i artiklen.

Luke og hunden Jedi

Sponsoreret indhold