Gwyneth Paltrows elskede skededamp giver andengradsforbrændinger

Gwyneth Paltrow er kendt for at dele bizarre og til tider helt urealistiske råd på sit livsstilssite GOOP.

Gwyneth Paltrow er kendt for at dele bizarre og til tider helt urealistiske råd på sit livsstilssite GOOP.

Foto: MEGA

Stik et jadeæg i dåsen, få bistik med vilje og damp din skede.

Gwyneth Paltrow er kommet med mange mærkelige råd gennem tiden og især på sit livsstilssite, Goop, hvor hun er fortaler for flere alternative behandlinger og helseprodukter, som hun mener kan booste skønhed eller helbred.

Når man stikker næsen frem med den slags anbefalinger, modtager man ofte nogle slag, og nu hagler kritikken igen ned over den tidligere skuespillerinde.

En kvinde er nemlig blevet forbrændt i så voldsom en grad, at hun fik andengradsforbrændinger efter at have fulgt Gwyneth Paltrows råd og dampet sin skede.

Det skriver Journal of Obstetrics and Gynaecology Canada.

Kvinden fortæller selv, at hun prøvede metoden for at se, om hun kunne afhjælpe vaginal prolaps (tab af muskelfunktion i bækkenbunden, der får blære, livmoder og endetarm til at falde ind mod skedevæggen).

Selv om det ikke er videnskabeligt bevist, at det har nogen medicinsk virkning at dampe sin skede, skriver Paltrows site, Goop, at behandlingen kan "rense din livmoder og så videre".

Det 62-årige offer fra Canada blev indlagt på hospitalet med skaderne, efter hun to gange havde blandet nogle medicinske urter i en gryde med kogende vand og tilbragt 20 minutter siddende ind over den.

Herefter gik hun til lægen, der kunne konstatere, at metoden havde givet hende andengradsforbrændinger.

En læge understreger til The Guardian, at det ikke er nødvendigt at dampe sin skede, da de 37 graders kropstemperatur, den har, er helt perfekt. Bliver den varmere, gør den det nemmere for bakterier og svamp at trives, ligesom den kan begynde at klø, fordi den stigende temperatur vil få blodet til i højere grad at strømme til.

Vil du læse mere fra kendisland? Prøv et abonnement på SE og HØR!

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close