Fritzl holdt datter fanget i 24 år: Hendes første ord i friheden

Foto: All Over

I 24 år levede østrigske Elisabeth Fritzl et mareridt, de færreste af os kan begribe og forstå.

Låst inde i en kælder under familiens hjem forsøgte den unge kvinde at holde sig selv og seks børn i live – børn hun alle havde født, efter at hendes far havde voldtaget hende.

I april 2008 sluttede Elisabeths mareridt efter 24 lange år.

Den ældste af incestbørnene, datteren Kerstin, blev syg og måtte på hospitalet. På hospitalet blev læger og personale mistænksomme over den historie, som Elisabeths far og kidnapper fortalte.

Josef Fritzl blev anholdt og indrømmede senere, at han voldtog sin datter mindst 3.000 gange og holdt hende – og hendes seks børn – fanget i kælderen.

Elisabeth Fritzl er i dag 51 år og bor formentlig et hemmeligt sted i Østrig med sine seks børn, som hun fødte under det 24 år lange mareridt.

Kvinden har aldrig selv udtalt sig om sagen – men i en ny dokumentar løfter én af efterforskerne sløret for, hvad Elisabeths første ord var, efter at hun vidste, at hun var fri.

I dokumentaren ”Fritzl: What Happened Next” fortæller chefefterforsker i sagen, Willibald Reitner, at Elisabeth var overbevist om, at omverdenen ikke ville tro hendes historie, da hun blev befriet. Og derfor var hun ikke interesseret i at tale med efterforskerne.

- Hun sagde ”Ingen vil tro på mig alligevel”, fortæller Reitner ifølge Mirror og tilføjer, at efterforskerne forsøgte at forklare Elisabeth, at hun var offeret i denne sag.

- Efter det sagde hun ”Hvis jeg fortæller det hele, vil de stadig ikke tro mig”, siger efterforskeren i den nye dokumentar.

Da Elisabeth langt om længe indvilgede i at fortælle om sit mareridt, opstillede hun flere krav. Hun forlangte for eksempel, at hun aldrig ville se ”ham” igen. Elisabeth omtalte aldrig Josef Fritzl som sin far, men blot som ”ham”.

Herefter åbnede den østrigske kvinde op og fortalte om livet i kælderen – og hendes historie rystede ikke blot Østrig, men hele verden.

Josef Fritzl lokkede i 1984 sin dengang 18-årige datter ned i familiens kælder i Amstetten i Østrig.

Han bedøvede hende og lænkede hende fast. Dagen efter meldte han hende savnet til myndighederne og påstod, at datteren var blevet en del af en kult.

I virkeligheden holdt han hende fanget i kælderen og voldtog hende over 3.000 gange. I løbet af de næste to årtier fødte Elisabeth i alt syv børn som følge af overgrebene. Ét af børnene døde kort efter fødslen.

I april 2008 sluttede mareridtet. Elisabeths datter Kerstin blev syg – blandt andet som følge af D-vitatminmangel på grund af indespærringen – og måtte akut på hospitalet. Her fattede lægerne mistanke til Josef Fritzl, som efterfølgende blev anholdt og sigtet for blandt andet kidnapning, indespærring, gentagne voldtægter og frihedsberøvelse.

Den 19. marts 2009 blev Josef Fritz idømt livsvarigt fængsel. Straffen afsones på et psykiatrisk hospital.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Josef Fritzl (billeder fra sagen)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close