Kendte9. marts 2016

Kæmpe eftersøgning: Forsvundne Maddie ”set i Paraguay”

En privat efterforsker mener, at den forsvundne britiske pige Madelaine ”Maddie” McCann er blevet set i byen Aregua i Paraguay.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/maddie.jpg
 (Foto: All Over)

Hun forsvandt på mystisk vis fra sine forældres ferielejlighed i Praia la Luz i Portugal i 2007. Siden da mener flere at have set den britiske pige Madeline ”Maddie” McCann.

Nu mener en privat efterforsker så, at den lille pige – der i dag vil være 12 år – befinder sig i byen Aregua i Paraguay, og at hun har opholdt sig der i ”et par måneder”.

Det skriver flere britiske medie, blandt andre Metro.

Se billeder fra mysteriet om Maddie nederst i denne artikel.

Ifølge den private efterforsker, der hedder Miraz Ullah Ali, bor den lyshårede, britiske pige sammen med en kvinde, og de har opholdt sig i byen i ”en måned eller to”.

Oplysningen har ifølge de britiske medier affødt en større eftersøgning – blandt andre har fire politistationer, Interpol og en anti-kidnapningsafdeling undersøgt påstanden om, at Maddie er i live og opholder sig i det sydamerikanske land.

Indtil videre har det lokale politi samt Interpol ikke været i stand til at be- eller afkræfte påstanden fra den private efterforsker.

- Vi har intet konkret på denne person, siger efterforsker Luis Ignacio Arias fra Interpol.

Se billeder fra mysteriet om Maddie nederst i denne artikel.

Maddies egne forældre, Kate og Gerry McCann, har ikke udtalt sig om den nye oplysning. Det er dog ikke mere end en måned siden, at moderen fortalte, at hun stadig nærer et stort håb om, at hendes lille pige er i live.

- Praia da Lux er det sted, hvor jeg føler mig tættest på hende. Det er dér, hvor hun sidst blev set, og jeg kan ikke forestille mig, at hun er blevet flyttet langt væk derfra, udtalte Kate McCann til det britiske medie Daily Mail i forbindelse med, at datterens 13 års fødselsdag nærmede sig tidligere på året.

Siden Maddie forsvandt i 2007, har efterforskere fra både England og Portugal vendt hver en sten i den spektakulære sag. Flere teorier er blevet afprøvet – blandt andet at Maddie blev taget af pædofile, at hun blev dræbt under et indbrud i ferielejligheden, at hun blev taget af menneskesmuglere, og at hun døde i en tragisk ulykke i ferielejligheden.

Det eneste, der vides med sikkerhed i sagen, er, at Maddie forsvandt om aftenen den 3. maj 2007.

Se billeder fra mysteriet om Maddie nederst i denne artikel.

Hendes forældre spiste med nogle venner på en nærliggende tapas-restaurant og opdagede ikke, at deres lille pige – dengang tre år gammel – forsvandt fra sin seng.

Det lokale politi blev straks tilkaldt, men trods en større eftersøgning blev hun ikke fundet – og siden har hendes skæbne været uvis.

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og flere store kendisser – blandt andre J K Rowling og David Beckham – har presset på for at få sagen undersøgt til bunds af de britiske myndigheder.

Presset fra medierne og omverdenen har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte den såkaldte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter og som også foretog flere rejser til Portugal i 2014.

'Operation Grange' arbejder stadig med sagen i dag, men altså stadig uden at have løst gåden.

Se billederne fra sagen herunder:

Madeleine 'Maddie' McCann

Sponsoreret indhold