Fleming er kongelig kastebold: Krig om Caroline

(Foto: Martin Høien)

Det er ikke hvem som helst, der lukkes ind i kronprinsparrets absolutte inderkreds.

Og selv om man er inde i varmen på Amalienborgs bonede gulve, er der ingen garanti for, at man forbliver i det gode selskab.

De seneste ti år har Mary og Frederik stille og roligt afviklet venskabet med Caroline Fleming, som er gået fra tæt veninde til end ikke at være inviteret til kronprinsens 50-års fest i fjor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Til prinsesse Josephine og prins Vincents dåb i 2011 var Caroline Fleming stadig i Marys inderkreds. Her er hun med baron Johan Wedell-Wedellsborg, 50. (Foto: Claus Poulsen)

Samtidig har brormand, prins Joachim, og i særdeleshed prinsesse Marie lukket tv-baronessen helt ind i varmen.

I sidste uge kulminerede det, da SE og HØR fik bekræftet, at 43-årige Fleming fik lov at leje prins Joachims hus, mens han og familien flytter permanent til Paris.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den 1. august rykker Caroline Fleming ind i Joachim og Maries palæ på Emiliekildevej i Klampenborg. Det endegyldige bevis på, at det nu er her, hun er inde i varmen. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Indtil videre skal Caroline låne villaen i Hellerup i et år – og overtagelsen af Emiliekildevej understreger endeligt, hvor nært forholdet Joachim, Marie og Caroline Fleming imellem er.

– Den venskabelige forbindelse mellem dem må være tæt. For folk i den del af aristokratiet kan man altså ikke være med i reality-tv. Det er ikke godt.

Men der er en overbærenhed med det, og det ser jeg som en håndsrækning til en kvinde, der skal til at finde et nyt ståsted i Danmark, siger kongehuseksperten, Søren Jakobsen til SE og HØR.

Caroline Fleming har i flere år været en del af holdet i den amerikanske realityserie, ”Ladies of London” – en pendant til den danske ”Forsidefruer”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Caroline Fleming var i flere sæsoner på rollelisten i det amerikanske reality-show, ”Ladies of London”, der er fyldt med intriger og skandaler. (Foto: SE og HØR)

Kort og godt handler det om at vise en gruppe velhavende og kendte kvinders intriger og i den grad udpensle deres privatliv.

Men det er bestemt ikke noget, man synes er passende på Amalienborg.

Bruddet med Mary

For år tilbage, da Caroline endnu havde sin skærmdebut tilgode, var Valdemars Slot-datteren da også helt inde i kronprinsesse Marys absolut tætteste vennekreds.

Da tv-baronessen i 2007 skulle skilles fra den britiske rigmand Rory Fleming, fløj Mary direkte over til Caroline i London for at trøste sin veninde.

Mary stillede pænt op foran Carolines lejlighed og lod sig fotografere sammen med hende og støttede tydeligt veninden i den svære skilsmissetid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Et billede siger mere end tusind ord. Således lod Mary, 47, sig fotografere med Caroline Fleming, 43, og baronesseveninden Helle Reedtz-Thott, 44, da skilsmissen fra Rory Fleming var en realitet i december 2007. (Foto: Thomas Laursen)

Ti år senere, i sommeren 2018, blev venskabet endegyldigt lagt i graven.

Det skete, da Marys store private fødselsdagsfest for kronprins Frederik løb af stablen på Fredensborg Slot.

At Caroline Fleming ikke var på gæstelisten, var en ting, men at hendes eksmand, Rory, til gengæld deltog, beviste det forliste venskab.

– Den venskabelige forbindelse mellem Rory Fleming og det danske kronprinspar er skabt af Caroline Fleming.

Så har de mødt Rory i London mange gange, men jeg tror simpelthen sådan overordnet, at man neddrosler Caroline Fleming netop på grund af hendes reality-pjat.

– Det hænger ikke sammen med et nært venskab med kronprinsen og Mary. Det gør det bare ikke.

Vi har jo også set dem droppe andre venner. Det reality-tv passer ikke til den idé, kronprinsparret gerne vil have om sig selv, forklarer Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I foråret 2018 væltede tv-baronessen rundt med modellen, Oliver Bjerrehuus, 43, til fest på Hotel d’Angleterre i København. Sådan skal man ikke gøre, hvis man vil være tætte med kronprinsparret. (Foto: Mikael Rieck)

Tæt med Marie

Bruddet banede til gengæld vejen for et tættere forhold til Joachim og Marie.

Caroline har altid været en del af deres vennekreds, og da lille prins Henrik blev døbt i Møgeltønder Kirke i 2009, var Caroline naturligvis med som gæst.

Og prinsesse Marie stod sågar fadder til Caroline og Nicklas Bendtners lille søn, Nicholas, i 2011.

Desuden har de altid været gæster ved hinandens runde fødselsdage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prinsesse Marie, Caroline Fleming og prins Joachim.

Da Caroline Fleming fejrede 40-års fødselsdag på Valdemars Slot i efteråret 2017, var Joachim, 50, og Marie, 43, naturligvis æresgæster. (Foto: Claus Poulsen)

– Det hænger lidt mere sammen med, at Joachim og Marie bliver ”spacet” ud. De har et større operationsområde.

Det har ingen betydning, hvem de kommer sammen med. Det bliver mere og mere tydeligt. Ikke mindst når det her generationsskifte, som kongehuset ikke vil tale om, kommer, forklarer Jakobsen til SE og HØR.

Brug for en pause i hverdagen? Køb et abonnement på SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close