Erik Clausen var tæt på at dø

Der skulle elektrochok til for at vække Erik Clausen, 77, fra bevidsløsheden.

Der skulle elektrochok til for at vække Erik Clausen, 77, fra bevidsløsheden.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

En brækket hofte efter et cykelstyrt er som regel slemt nok i sig selv, men for 77-årige Erik Clausen gik det helt galt i den efterfølgende tid på hospitalet.

Det fortalte filminstruktøren, da han i sidste uge besøgte Natasja Crone og Abdel Aziz Mahmoud i TV 2-programmet "Go' aften Live".

– Jeg kom på hospitalet, og så gik det helt galt. Jeg fik lungebetændelse, så fik jeg en urinvejsinfektion, og så fik jeg noget, der hedder deliriumforgiftning.

– Nu taler vi om seks måneder. Så blev jeg bevidstløs og kunne ikke vågne op, fortæller Clausen, der heldigvis lyder som en mand, der er helt på dupperne igen efter cykelstyrtet sidste sommer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fru Clausen, Pernille, kan glæde sig over, at filminstruktøren kæmpede sig igennem den svære sygdomsperiode og nu er i topform igen. (Foto: Lars H. Laursen)

– Så fik jeg fem elektrochok. Så kan du fandme tro, jeg vågnede op!

Til gengæld kunne jeg ikke huske en hel masse ting, forklarer multikunstneren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Clausen er både oppe på jernhesten igen efter ulykken, og han har også grebet pensel og lærred påny. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Mindedes Kim Larsen

Uheldet og de følgende komplikationer betød, at Clausen måtte aflyse sit onemanshow "Den ene hjernehalvdel til den anden 2.0", som han skulle have rejst rundt i landet med. Det gør han i stedet dette efterår.

– Jeg har været meget syg, men nu arbejder jeg igen. Jeg er på turné med mit nye show, og jeg maler igen, og jeg er også begyndt at cykle igen, forsikrer han.

Sidste efterår nåede den svækkede patient alligevel med, da København mindedes Kim Larsen med en gigantisk mindevandring i hovedstadens gader dagen efter sangerens dødsfald.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Christianshavns Torv, da danskerne mindedes Kim Larsen for godt et år siden. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg kunne ikke gå. Jeg blev kørt op på Langebro, da fakkeltoget var der. Der kunne jeg være tilskuer med min rollator.

– Folk blev ved med at komme. Lige pludselig var der så meget varme og kærlighed i luften, at du blev bevæget over det. Men du blev ikke nødvendigvis ked af det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Gaderne var proppet, da hele København hyldede Kim Larsen lige efter hans død. Hans gamle filmven fra "Midt om natten", Erik Clausen, fulgte optoget på Langebro med sin rollator for lidt over et år siden. (Foto: Ulla Aue)

Uheldigt styrt

"Fik du set det, du ville, fik du hørt din melodi" – det lå ind over hele den aften, mindes Erik Clausen, som var en af Larsens gode venner.

Og lidt misundelig på "Midt om natten"-makkeren blev cykelentusiasten Erik Clausen alligevel også, da han så folkemængden den aften på Langebro.

– For Kim kan man vente sig alting. For mig kommer der tre cykelkammerater, siger han og griner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

"Midt om natten" fra 1984 blev med Larsen og Clausen i hovedrollerne et af årtiets største filmhit. (Foto: Rolf Konow)

Der var heldigvis ikke andre end Clausen selv, der kom til skade, da han på tur med kammeraterne styrtede i sommeren 2018.

– Jeg bremsede op, og så fik jeg foden ind i pedalen, eller hvad det var. Og så faldt jeg ned uheldigt, har han tidligere fortalt til SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close