Erik Clausen: Taler ud om døden

Erik Clausen

Erik Clausen

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Håret er gråt, og fødselsattesten siger 75 år, men selv om Erik Clausen selv forsøger at ignorere alderdommen, er den alligevel omdrejningspunktet i hans nye film ”Aldrig mere i morgen”.

Her dør den kendte og aldrende kunstner Thorvald efter et hjertestop – og med hjælp fra en engel, spillet af Bodil Jørgensen, får han mulighed for at se tilbage på sit liv.

– Jeg synes, at døden er et tabu, og det skal den ikke være, siger Erik Clausen, da SE og HØR møder ham i hjemmet på Vesterbro i København.

– Der er så mange, der er bange. Men det ligger jo i luften, at det er begrænset, hvor længe vi får lov at leve. Og så synes jeg pludselig ikke, at det er nogen stor tragedie at dø af alderdom, forklarer Clausen, der udover at være vild med filmbilleder også er vild med billedkunst. 

Artiklen fortsætter under billedet

erik clausen

Erik Clausen bruger selv meget tid på at male (Foto: Kasper Wenstrup). 

For Erik Clausen er døden ikke problemet - det er nærmere, hvordan man har levet livet. 

– Det, jeg mere ser som et problem, er: Fik du noget ud af livet? Du får det ikke igen. Hvis du skal sidde på plejehjemmet og se tilbage på, at du har levet et kedsommeligt liv – dér ligger problemet og tragedien, understreger filminstruktøren og provokatøren.

Hvis Erik Clausen skulle se tilbage på sit liv, ville der være mange ting, han ville gøre om.

– Men ved hjælp af humoristisk sans kan man jo grine ad mange af de fejltagelser, mange af de ulykkelige kærlighedsforhold, man havde, da man var ung og syntes, at man var verdensmester – og det syntes den unge pige altså ikke.

Læs mere om Erik Clausen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close