Nyheder2. september 2017

Erik Clausen: Glæder sig til at være en del af ældrebyrden

Den populære skuespiller og instruktør Erik Clausen forbereder sig på at blive 100 år – om ikke andet så bare for at være på tværs.

Den 75-årige skuespiller, Erik Clausen, er lige nu aktuel i filmen "Aldrig mere i morgen", hvor han blandt andet spiller over for talentfulde Bodil Jørgensen.

I filmen spiller han en egoistisk kunstner ved navn Thorvald som dør af hjertestop, der ved hjælp af en engel får mulighed for at se tilbage på sit liv.

SE og HØR har mødt den kendte provokatør til en snak om livet - og døden.

Ifølge Erik Clausen prøver mange at forlænge livet ved at dyrke motion, spise sundt og lade være med at ryge.

– Jeg mener, at mange handlinger, der er baseret på frygt, giver en dårlig stemning. Hvis du har lyst til at løbe, hvis du har lyst til at ryge, så gør det. Som de siger i filmen – og som er mit slagord: Nyd livet!, lyder det fra Erik Clausen, da vi møder ham i hjemmet på Vesterbro.

Og filminstruktøren ved præcis hvordan, han skal nyde livet.

– Ved at arbejde. Og så nyder jeg min familie. Jeg har børnebørn, fortæller Erik Clausen, hvis datter Louise har tre børn på henholdsvis 19, 16 og otte år.

– Og så nyder jeg at cykle, lyder det fra multikunstneren, som stadig når op på omkring 100 kilometer om ugen.

Erik Clausen er med tiden blevet mere opmærksom på at samle på en god dag og på en god uge, fortæller han.

– Jeg ved, at alderdommen er en kostbar tid, hvorimod du kan nyde ungdommen hæmningsløst. Du tager det som en selvfølge, at det næsten varer evigt. I den alder, jeg er kommet i nu, er jeg opmærksom på, at jeg gerne vil have noget indhold, forklarer skuespilleren, der ignorerer det faktum, at han er blevet ældre.

Og til spørgsmålet om hvorfor, uddyber han:

– Det, jeg har brug for, og som jeg nyder meget, er min erfaring. Jeg kan tænke tilbage på mange spændende oplevelser og gode historier. Det, som vi ældre har, er jo erfaring. Det er det, som din generation kalder ældrebyrden, siger han til den 27-årige journalist.

– I er skidesure over, at I skal betale vores pension – og jeg har tænkt mig at blive 100 år bare for at irritere jer!, afslutter Clausen.

Læs mere om Erik Clausen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu

Sponsoreret indhold