Kendte15. april 2020

Emma Watson fylder 30: Hurra for Hermione

Den britiske skønhed slog igennem som barnestjerne i "Harry Potter". I dag kæmper hun for kvinders rettigheder og med sin egen angst for at runde det skarpe hjørne.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emma_watson_1.jpg
 (Foto: MEGA)

Emma Charlotte Duerre Watson kan fejre 30-års fødselsdag
onsdag den 15. april.

Ifølge stjernen er det dog ikke helt nemt at runde det skarpe hjørne.

– Når du ikke har skabt et hjem, når du ikke har en mand, når du ikke har en baby, og du fylder 30, og du ikke er et fuldstændig sikkert, stabilt sted i din karriere, eller du stadig er ved at finde ud af tingene ... Der er bare denne utrolige mængde angst, sagde hun i november til britisk Vogue.

Her fortalte hun også, at hun i dag er single, og at det passer hende fint.

– Det tog mig lang tid, men jeg er meget glad (for at være single, red.). Jeg kalder det at være i et forhold med mig selv.

Gennembruddet

Hun er født i Paris af britiske advokat-forældre, men da hun var fem år gammel, blev forældrene skilt, og hun flyttede med familien til England, hvor hun voksede op.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_3.jpg
 (Foto: MEGA)

Stjernen var til audition otte gange på rollen som Hermione. Det var hendes første rolle på film – og den har hun siden høstet et hav af priser for. (Foto: MEGA)

Som bare 9-årig scorede hun rollen som Hermione Granger i "Harry Potter og De Vises Sten" som fik premiere i 2001 – en rolle, som hun har spillet i alle otte film i serien og er blevet kendt og elsket for.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_1.jpg
 (Foto: MEGA)

Her hygger hun i år 2000 med sine to "Harry Potter"-kolleger Daniel Radcliffe, 30, og Rupert Grint, 31, som spiller henholdsvis Harry Potter og Ron Weasley. (Foto: MEGA)

Mangemillionær

Watson har tjent styrtende på sin medvirken i "Harry Potter"-filmene.

Som SE og HØR tidligere har beskrevet, indkasserede hun cirka 415 millioner kroner på de otte film i serien.

I dag anslår sitet Celebrity Net Worth, at Watson er god for godt 550 millioner kroner.

Modelkarriere

Selvfølgelig blev Emma hurtigt et stilikon, og hun har aldrig lagt skjul på sin store interesse for mode.

I 2005 kastede skuespilleren sig over en modelkarriere og prydede forsiden af Teen Vogue som den yngste i magasinets historie.

– Jeg elsker mode. Jeg synes, det er så vigtigt, fordi det er måden, hvorpå du viser dig selv frem for verden, lød det i bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_5.jpg
 (Foto: MEGA)

Her viser hun looket frem til et Chanel-show i London i 2007. (Foto: MEGA)

I 2009 blev hun kampagnemodel for det britiske tøjmærke Burberry, ligesom hun i 2011 blev ansigt for det franske parfume- og kosmetikmærke Lancôme.

Hår-chok

Emma Watson chokerede sine mange fans, da hun i august 2010 viste sig med en helt kort frisure efter de sidste optagelser af troldmandseventyrerne. Først her kunne hun klippe og farve sit lange hår – det måtte hun nemlig ikke under optagelserne af "Harry Potter".

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_2.jpg
 (Foto: MEGA)

– Jeg havde det også sådan, at jeg er 20, jeg er ikke en lille pige mere. Jeg havde lavet Harry Potter i 10 år, så jeg havde brug for at markere enden på det på en eller anden måde. Jeg havde brug for en drastisk forandring, og det var det, som klipningen handlede om, har hun fortalt til Metro. (Foto: MEGA)

Siden "Harry Potter" har Emma Watson medvirket i en række film, og hun fik rollen som Belle i Disneys liveudgave af "Skønheden og Udyret" fra 2017.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_4_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Emma Watson i rollen som smukke Belle i "Skønheden og udyret". (Foto: MEGA)

– Hun var mit idol – min egen personlige heltinde, har hun fortalt.

Kæmper for kvinder

Ud over rollerne på det store lærred er den britiske stjerne blandt andet kendt som forkæmper for kvinders rettigheder – noget, hun har brugt sin status til i årevis.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emma_0.jpg
 (Foto: MEGA)

I 2016 mødtes hun med Canadas premierminister, Justin Trudeau, 48, i sin egenskab af goodwill-ambassadør for at tale om ligestilling. (Foto: MEGA)

I 2014 blev hun udnævnt til goodwill-ambassadør for UN Women – FN's enhed for ligestilling – og året efter kom hun på Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

null

Sponsoreret indhold