Kendte15. marts 2020

Daniel Radcliffe: Rollen som Harry Potter gjorde mig alkoholiker

Det var usikkerheden omkring livet efter filmene, der kastede Daniel Radcliffe ud i et par hårde år med lidt for meget druk
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shutterstock_editorial_10237024ce.jpg
 Foto: MEGA

I mange år slukkede den 30-årige "Harry Potter"-stjerne, Daniel Radcliffe, en lidt for stor tørst på lidt for hyppige våde byture.

Det indrømmer han i BBC-radioprogrammet "Desert Island Discs", hvor gæsten vælger en rækker plader, som han eller hun ville medbringe på en øde ø.

Han fortæller i programmet, at det var folks interesse i at spotte ham i byen, der startede det hele. Men at det var usikkerheden omkring de sidste film i historien om den unge troldmand, der forstærkede det.

- Hvis jeg gik ud, og jeg blev fuld, så blev jeg hurtigt opmærksom på, at der var en interesse omkring mig. For det var ikke bare en eller anden fuld fyr, det var: Åh, se der står Harry Potter og bliver fuld oppe i baren, lyder det fra Radcliffe.

Da han i radioprogrammet bliver spurgt, hvordan han selv synes, han tacklede den store opmærksomhed dengang, er hans svar klart.

- Dårligt, tror jeg.

- Jeg håndterede det ved at drikke endnu mere, og det gjorde jeg så i et par år, siger Harry Potter-stjernen.

For Daniel Radcliffe var det, efterhånden som de sidste film i rækken fik premiere, ligeså meget usikkerheden omkring fremtiden, der drev ham ud i mere druk.

I 2007 medvirkede han i et teaterstykke i New York og London, og i 2010 droppede han alkohol helt.

Radcliffe, der arbejdede med kollegaerne Emma Watson og Rupert Grint, priser sig lykkelig for sine forældres støtte gennem årene, mens han derefter fortæller, at det kan være enormt hårdt for en ung dreng at blive kastet ind i et filmeventyr med så lange udsigter.

Sponsoreret indhold