Efter tragisk tab: Nu taler Albert Dyrlunds forældre

At miste et barn er et tab og en sorg, som de færreste, heldigvis, oplever.

Men ikke desto mindre er det lige præcis det, som den blot 22-årige danske YouTuber Albert Dyrlunds forældre måtte gennemleve onsdag, da de fik beskeden om, at deres søn var erklæret død efter et styrt ned ad et bjerg i Italien.

Siden nyheden om det tragiske dødsfald fandt sin vej til flere udenlandske og danske medier fredag, er det væltet ind med rørende hilsner fra kendte som ukendte, der var blevet berørt af mødet med den grænsesøgende YouTuber.

Herunder flere andre danske YouTubere, der gennem tiden har lavet videoer med Dyrlund og var nære venner med ham.

Rørende hilsner der alt andet lige har givet et smil på læben hos Dyrlunds forældre i en ellers ganske mørk tid.

Det fortæller de i en besked til Ekstra Bladet.

- Vi er i dyb sorg, men det varmer trods alt at høre, hvor meget Albert har betydet for så mange mennesker. Vi sender en særlig tak til alle hans fans og følgere, skriver det rørte forældrepar.

Parret sender videre en tak for alle ”de kærlige og varme ord”, som mange har skrevet om Albert i de seneste dage.

Ingen adgang

Den tragiske ulykke indtraf på vandreruten Forcella Pana, der ikke ligger langt fra udsigtspunktet Seceda i Sydtyrol, hvor Dyrlund og hans amerikanske YouTube-ven Tucker Doss befandt sig.

Artiklen fortsætter under billedet

Tucker Doss (t.h.) og Albert Dyrlund havde kun kendt hinanden nogle få måneder. Og de mødtes personligt for mindre end en måned siden.

Albert Dyrlund og den amerikanske YoiTuber Tucker Doss (th.) havde kun kendt hinanden i få måneder, og de mødte hinanden første gang den 3. juli. Foto: YouTube/Tucker Doss

Den vandrerute de to valgte at begive sig ud på var dog fysisk afspærret. Noget de to filmskabere ignorerede. Ifølge lokale på stedet er afspærringen sat op, fordi det alene er erfarne klatrere, der må og kan bevæge sig sikkert længere op ad bjerget.

Tucker Doss har efterfølgende forklaret, at det var ”en ulykke”, at Dyrlund endda prøvede ”at være ekstra forsigtig”, og at ”det kunne ske for alle, og det var ikke hans skyld”.

Alligevel gik det grueligt galt, da Albert gled i det angiveligt våde græs og faldt mere end 200 meter ned ad bjerget.

En redningshelikopter ankom til stedet kort tid efter, men den unge, danske YouTuber blev erklæret død på stedet.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close