Albert Dyrlunds sidste timer: Han ville det selv

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til heine@sh.dk - fortrolighed gives, hvis det ønskes

Sent lørdag eftermiddag lagde den amerikanske youtuber Tucker Doss et langt opslag på Instagram, hvor han i detaljer fortæller, hvordan den danske youtuber Albert Dyrlund, 22, ifølge hans oplevelse døde.

Ungt venskab

Og den lange tekst afslører flere væsentlige deltaljer om, hvordan de to sammen med flere venner endte i en tragedie. Blandt andet fortæller Doss, at deres venskab var kortvarigt.

"Jeg kendte kun Albert nogle få måneder gennem de sociale medier. Og jeg mødte ham første gang personligt 3. juli."

De to nåede på den korte tid angiveligt at komme ganske tæt på hinanden. Blandt andet optog de en YouTube-video i København, hvor Albert afslørede, at han var meget bange for højder.

Artiklen fortsætter under videoen...

Albert ville op

Alligevel er det netop den danske youtuber, der ifølge Tucker Doss tog initiativet til turen op på bjerget, som han kort efter drattede ned fra.

"Vi elskede alle bjergene og området omkring restauranten (som de havde besøgt dagen før, red.). Og vi kunne ikke holde op med at tale om, hvor smukt der var."

"Derfor ville Albert tilbage den næste dag for muligvis at lave en video, hvilket jeg sagde ja til at hjælpe ham med."

Ville have bedre billeder

Forklaringen på, at de ikke holdt sig til de normale stier væk fra bjergets farlige kanter, er - igen ifølge Tucker Doss - at de jagtede nogle unikke billeder:

"Det er sådan et sted, som mange turister besøger, med en masse stier og bygninger. Derfor valgte vi at fjerne os fra området, så vi kom tættere på bjerget."

"Vi besluttede at bevæge os højere op. Og vi endte på toppen, hvor ulykken skete. Her var det fladt, men på den anden side var en kort og græs fyldt kant, der ledte ud over klippen."

Alt var normalt

Den åbenlyse fare ved at være så tæt på kanten opdagede ingen af de unge, før det var for sent.

"Det hele virkede normalt, og vi følte ikke, at vi havde mistet kontrollen eller var i fare. Overhovedet ikke."

"Der var ingen vind, og forholdene var rolige."

Dødelig fejltagelse

Men som bekendt var det en dødelig fejltagelse at tro, at alt var under kontrol.

"Vi var omkring 60 meter fra hinanden, da ulykken skete."

"Jeg tog billeder af landskabet, og Albert sad ned på det græs fyldte område lige over klippen, hvor han var i gang med at filme sig selv med et kamera, der stod på et stativ."

"Da ulykken skete, havde jeg ryggen mod ham, og jeg hørte ham skrige mit navn. På det tidspunkt vendte jeg mig, og så hvordan han ukontrolleret gled ned ad græsset og ud over klippen."

"Jeg stod tilbage i chok og kunne ikke bevæge mig i nogle sekunder. Jeg løb over til stedet, hvor han havde siddet og forsøgte at forstå, hvad der var sket."

Du kan læse hele indlægget fra Tucker Doss herunder:

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til heine@sh.dk - fortrolighed gives, hvis det ønskes

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close