Kendte 7. september 2021

Efter Ottesens farvel til sportskarrieren: Tiltrængt familietid

OL-svømmeren Jeanette Ottesen har taget afsked med sin aktive karriere, og fremtiden står først og fremmest i familiens tegn
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er godt en måned siden, 33-årige Jeanette Ottesen afsluttede sin svømmekarriere. Siden OL, der for hendes vedkommende sluttede efter finalen i 4 x 100 meter fri 25. juli, har hun nydt en tiltrængt ferie med manden Marco Loughran og deres datter Billie-Mai på tre et halvt år.

– Jeg var hjemme en uges tid, og efter det tog vi på ferie. Det var virkelig tiltrængt. Det er første gang, at Marco, Billie og jeg har været ude at rejse på ferie sammen bare os tre, hvor det ikke har noget med svømning at gøre. Vi havde lejet noget Airbnb lidt uden for Nice, og så var det bare at tage det i Billies tempo, fordi det altid har handlet om vores tempo, lige siden Billie kom til verden. Det har været så afslappende og rart, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

Efter at have fokuseret på sin karriere som professionel atlet, siden hun var 13 år, har Jeanette Ottesen valgt at stoppe med at svømme. (Foto: Gregers Overvad)

Kommer krisen?

Nu er familien vendt hjem til hverdagen, men hverdagen er langtfra, hvad den plejer at være, for Jeanette Ottesen, der nu er tidligere svømmer. Heldigvis er følelsen efter valget stadig væk god.

– Jeg ved jo ikke, hvad der kommer til at ske med mit mentale sind. Jeg ved ikke, hvordan jeg kommer til at reagere om et halvt år, men lige nu har jeg det simpelt hen så godt, og jeg er så glad og afslappet. Det er næsten lidt for godt til at være sandt, siger hun og uddyber:

– Alle siger jo til mig, at jeg kommer til at få en identitetskrise, og at det kommer til at blive hårdt. Man bliver helt bange for alle de ting, som folk siger, men jeg har det bare så godt og er bare så glad. Jeg tager mig selv i at holde igen med at have den gode følelse, fordi jeg er bange for at blive skuffet. Men jeg er vitterligt bare rigtig glad for min beslutning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Stine Bro)

Jeanette Ottesen er gift med Marco Loughran, og sammen har de datteren Billie-Mai på godt tre år. (Foto: Stine Bro)

Jeanette Ottesen ved, at det kan tære på én at stoppe sin aktive karriere som professionel atlet. Hendes mand, Marco Loughran, blev nemlig hårdt ramt. 

– Min mand er jo også tidligere svømmer, og da han indstillede sin karriere, fik han en identitetskrise. Der var en kæmpe krise, men så fandt han ud af, at han skulle gå trænervejen, og nu er han megalykkelig over det, understreger hun.

Firmaambassadør

Når en dør lukkes, åbnes en anden, lyder ordsproget. Derfor er det nærliggende at fokusere på, hvad Jeanette Ottesen skal få tiden til at gå med fremover.

– Jeg er svømmer, men jeg synes også bare, at jeg kan så mange andre ting. Det har fyldt hele mit liv de sidste 20 år, men jeg har altid glædet mig til at skulle noget andet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

– Jeg har fået nok af at arbejde sammen med min mand. Han er dejlig, og jeg elsker ham. Vi er stadig gift. Det synes jeg er fantastisk efter tre års samarbejde, siger hun grinende. (Foto: Martin Høien)

I knap et år har Jeanette Ottesen engageret sig i virksomheden Copenhagen Health, der sælger kollagen. Jeanette Ottesen bruger selv produktet og agerer ansigtet udadtil for virksomheden som ambassadør, og hun håber at kunne fortsætte det samarbejde.

– Jeg er glad for at være en del af teamet hos Copenhagen Health. Jeg synes, det er spændende, fordi det er nyopstartet. Uden at jeg ved det, tror jeg bare, at der er et kæmpe marked for kollagen, så det vil jeg gerne involvere mig mere i.

Sponsoreret indhold