Efter chok-interview med Ghita Nørby: Nu reagerer TV 2

Foto: Lars H. Laursen

Det hyggelige og stilfærdige interview som den 42-årige krigskorrespondent og tv-vært Simi Jan havde grundigt forberedt med Ghita Nørby mandag aften, udviklede sig hurtigt i en forkert retning.

For den 82-årige skuespillerinde følte, at Simi Jan blot stillede ’overfladiske’, ’dumme’ og ’idiotiske’ spørgsmål, da hun ønskede at komme tættere ind på livet af Nørby.

- Det er faktisk umuligt at svare på dit spørgsmål, fordi det ikke er et spørgsmål, et professionelt menneske kan svare på. Det er ganske idiotisk skal jeg sige dig, lød det blandt andet fra Nørby undervejs.

Noget der fik nettet til at koge over.

Artiklen fortsætter under billedet

Simi Jan kunne ikke gøre andet end at smile og grine i mandagens udgave af "Go' aften live", da hun gang på gang blev overfuset for at stille 'dumme' spørgsmål. Foto: Martin Høien

Men nu tager TV 2 selv endelig bladet fra munden om, hvad der egentlig gik galt.

- I situationen går noget galt på et tidspunkt i anden del af mandagens interview, som kommer til at påvirke resten af interviewet. Det ærgrer både os og Simi, og det må vi forsøge at lære af til en anden gang, hvis vi står med interviewpersoner, som ikke ønsker på forhånd at tale om interviewindhold og -struktur, lyder det blandt andet fra ”Go’ aften live”-redaktøren Henriette Ladegaard-Pedersen i en mail til Ekstra Bladet.

TV 2-redaktøren fortæller videre, at Simi Jan havde lavet grundig research inden interviewet, hvorefter det var meningen hun skulle tale selve interviewet igennem med Nørby – hvilket hun ikke ønskede.

Ifølge Ladegaard-Pedersen foretrækker skuespillerinden nemlig ”spontane interviewsituationer og spørgsmål”.

Men trods hvad der udadtil så ud til at være en beklemt situation for Simi Jan, så lyder det fra TV 2-redaktøren, at der ikke er dårlig stemning mellem de to.

- Efter anden del af interviewet skiltes de som gode venner, hvorefter en anden fra produktionsholdet – som planlagt – kørte Ghita Nørby hjem, lyder det videre fra hende.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close