Kendte20. juni 2021

Ghita Nørby kan miste synet: Nål i øjet

Skuespilleren lider af en øjensygdom, somkræver behandling med indsprøjtninger
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er vist de færreste, som har lyst til at få stukket noget i øjet – og endnu færre vil have det godt med at skulle have en nål direkte i øjeæblet. Men for en af dansk skuespils helt store legender er det, hvad hun har brug for hver sjette til ottende uge.

Ghita Nørby, 86, fortæller til Øjenforeningen, at hun lider af våd AMD, som også kaldes alderspletter, og hvis man ikke kommer hurtigt i behandling, kan det føre til tab af synet. Så der blev selvfølgelig handlet hurtigt, da sygdommen blev opdaget, i forbindelse med at Ghita skulle have læsebriller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ghita_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Det er et årti siden, at Ghita Nørby måtte i gang med at få indsprøjtninger i øjet. (Foto: Hanne Juul)

– Det er i hvert fald 10 år siden, at jeg kom ind i den her trummerum med hospitalsbesøg hver sjette til ottende uge, forklarer hun.

– Jeg skal bare have overstået de der frygtelige sekunder, siger hun om indsprøjtningerne i øjet, der indeholder 0,05 milliliter vand med opløst anti-VEGF, hvilket svarer til mængden i en regndråbe.

– Tanken er den værste, for jeg har søde læger og sygeplejersker omkring mig, og jeg bliver lokalbedøvet. Men det er selve tanken om at blive stukket i øjet, der er ubærlig – i hvert fald for min fantasi.

Sponsoreret indhold