Kendte 9. august 2020

Drømmen udskudt: Uheldige Alfred

Den yngste af Beha-sønnerne vil også sejle kloden rundt.
(Foto: Thomas Laursen)

Du er for lille!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den irriterende besked kender mange, der er vokset op med ældre søskende. I Alfred Midé Erichsens tilfælde var det ikke rutsjebaneture eller fester, han ikke var stor nok til at deltage i sammen med sine brødre. Det var jordomsejlinger. Dem tog 10 år ældre Emil og syv år ældre Theis sig af sammen uden lillebror om bord.

2020 skulle være året, hvor 20-årige Alfred skulle på sit eget togt. Men så kom corona-pandemien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

I halvandet år har kærlighedskompasset peget på Madeleine, som heldigvis også er en ivrig sejler og dykker – og som tager med på Alfreds sejlereventyr. (Foto: Dan Mariegaard)

– I vores familie har det haft størst indflydelse for Alfred. Han var sammen med sin kæreste på vej ud i Stillehavet, hvor han skulle være førstestyrmand og siden skipper på en båd i 13 måneder, har far, Mikkel Beha, fortalt i et interview med TV 2.

Var på druk

Faktisk var det mor Marian, der hev sønnike hjem, fortæller han i ”Kurs mod danske kyster” – tv-programmet fra de danske farvande, der blev alternativet til jordomsejlingen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2)

Tidligere på sommeren sejlede hele Beha-familien, Emil, 30, Theis, 27, Mikkel, 53, og Marian, 60. (Foto: TV 2)

– Du ringede til mig klokken tre om natten, efter jeg havde været ude og fulde mig, og sagde: ”Nu skal du hjem!” Så sad jeg i en flyver 10 timer senere, siger den lydige efternøler.

Svær arv

Nu håber sejlerknægten i stedet at kunne komme af sted senere i år.

Her venter en stilling som førstestyrmand på en båd i Stillehavet. Efter et halvt år forventes det, at han overtager kaptajnskastetten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Maria Rixen)

Hele familien var med, da Havana ankom hjemme i Danmark efter flere års rejse på de syv have. Men det var kun de to storebrødre, Emil og Theis, der havde taget hele turen. Alfred og forældrene var blot med på enkelte etaper. (Foto: Maria Rixen)

– Det er megaspændende, men samtidig også angstprovokerende at skulle stå med ansvaret for 11 menneskers liv. Derfor ved jeg også, at jeg ikke kommer til at sove i et halvt år. For det gør man ikke som kaptajn. Man lukker øjnene og lytter. Det har jeg lært hjemmefra, siger Alfred Midé Erichsen i et interview med TV 2.

– Det sværeste er, at min familie er mine allerstørste forbilleder. Mine brødre, min mor og far, min farfar og farmor og morfar og mormor – det er dem, jeg allerhelst vil være. Og det kan godt være svært, hvis man føler, at man ikke selv er god nok til at følge med, fortæller den kommende kaptajn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Michael Medgyesi)

Hele livet har Alfred været vant til, at den berømte sejlerfamilie var i rampelyset, for lige siden farfar Troels Kløvedals første jordomsejling i 1974 har danskerne elsket at høre om familiens eventyr.
Her er han i cirkus for 14 år siden sammen med mor, far og storebror Theis. (Foto: Michael Medgyesi)

Skibet Sirius, der venter på Alfred og kæresten Madeleine, er i øvrigt helt magen til Havana, familiens egen båd, der var centrum for brødrenes tv-transmitterede jordomsejling ”Kurs mod fjerne kyster”.

Til sommerens danmarkstogt, som man kan følge hver torsdag aften på TV 2, sejler familien dog rundt i deres andet skib Wallenberg, fordi Havana for tiden ligger i en spansk havn.

Sponsoreret indhold