Kendte1. juli 2020

Beha-sønnerne i mål: Slår suveræn rekord

Båden "Childhood1" med de to "Kurs mod fjerne kyster"-stjerner nåede Danmark rundt på en flot rekordtid
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160715_rixen_havana_36.jpg
 Foto: Maria Rixen

De jubler i havnen i Aarhus denne eftermiddag.

Theis og Emil Midé Erichsen fra TV2-programmet "Kurs mod fjerne kyster" kan nu kalde sig rekordholdere.

Før tre dage og otte timer nåede de fra Rømø rundt om Danmarks nordligste punkt, forbi Bornholm, videre ned forbi Gedser og i mål i Aarhus.

Sammen med en besætning bestående af erfarne konkurrencesejlere var de to tv-brødre ombord som såkaldte "On Board Reporters". De havde til opgave at dokumentere rekordforsøget under sejladsen.

Hård modvind

Det lykkedes ikke alene at slå rekorden, det blev gjort med flotte længder, skriver TV2.

For da båden passerede den virtuelle målstreg ude foran Aarhus klokken 13.03, er den nye rekord nu 70 timer og 6 minutter. Altså slog sejlerne ombord på "Childhood1" rekorden med næsten 10 timer.

Tirsdag var en hård nyser for de otte besætningmedlemmer. Hårde vindstød og strid modvind truede med at sætte dem tilbage.

- Det var en lang og hård dag i går, som først sluttede her sidst på morgenen. I perioder havde vi op til 20 meter i sekundet, så det var noget af en bumletur, fortalte Emil i går.

Skipper på båden er den legendariske hollandske sejler Bouwe Bekking, som har sejlet kapsejlads rundt om jorden otte gange igennem mere end 30 år, og han er en af de allerstørste stjerner inden for Ocean kapsejlads.

TV2 fortæller til SE og HØR, at sejladsen bliver til en programserie på TV 2 PLAY, hvor man senere på sommeren kan følge Emil og Theis’ rekordjagt.

Sponsoreret indhold