- Det bliver vemodigt, men…

— Jeg kunne godt blive ved, men andre tanker har meldt sig. Jeg synes, det er synd, hvis jeg skal stå og blokere for, at revyen kan udvikle sig. Man skal give plads til andre, siger 78-årige Ulf Pilgaard om nogle af de tanker, der har været medvirkende til hans beslutning.

— Jeg kunne godt blive ved, men andre tanker har meldt sig. Jeg synes, det er synd, hvis jeg skal stå og blokere for, at revyen kan udvikle sig. Man skal give plads til andre, siger 78-årige Ulf Pilgaard om nogle af de tanker, der har været medvirkende til hans beslutning.

(Foto: Thomas Laursen)

Cirkusrevyen uden Ulf Pilgård ...?

Umiddelbart lyder det som en selvmodsigelse, for Ulf Pilgaard er jo Cirkusrevyen. Har man sagt den ene, må man også sige det andet.

Ikke desto mindre bliver sæson 2020 hans sidste som hæderkronet trækplaster i teltet.

En beslutning han helt og aldeles selv har truffet.

— Jeg synes, at når jeg næste år runder de 40 sæsoner herude og de 80 år selv, så må det være på sin plads, forklarer han.

Beslutningen er dog også forbundet med stort vemod.

En stor familie

— Det bliver da SÅ mærkeligt. Man kan ikke rafle om, at når man er så meget sammen, som vi er herude, i så mange år, så bliver vi nærmest familie.

Vi er virkelig groet sammen. Ikke bare os på scenen, men i lige så høj grad alle dem bag kulisserne. Jeg har set dem blive gift og skilt, og set deres børn vokse op. Det giver et specielt kammeratskab, siger han.

Netop kammeratskabet bliver det, han kommer til at savne allermest, spår Ulf.

— Vi er jo i den grad blevet en del af hinandens liv.

Samtidig kan Ulf dog heller ikke sige sig fri for også at glæde sig lidt.

— Det er jo altid spændende at se, hvad nyt der byder sig. Om der åbner sig et nyt kapitel, når et andet lukkes?

Artiklen fortsætter under billedet ...

— Ulf har taget en beslutning, og det synes jeg er fint. Jeg tager en dag og en sæson ad gangen. Det var noget Preben (Kaas, red.) lærte mig. Tag tingene, som de opstår. Det har jeg altid gjort, og det vil jeg også gøre fremover. Det går sgu nok. Jeg er her nok ikke, når jeg bliver 80. Men jeg ved det ikke, svarer Lisbet Dahl, 73, når hun bliver spurgt om sin egen situation i forbindelse med sin mangeårige makkers farvel.

— Ulf har taget en beslutning, og det synes jeg er fint. Jeg tager en dag og en sæson ad gangen. Det var noget Preben (Kaas, red.) lærte mig. Tag tingene, som de opstår. Det har jeg altid gjort, og det vil jeg også gøre fremover. Det går sgu nok. Jeg er her nok ikke, når jeg bliver 80. Men jeg ved det ikke, svarer Lisbet Dahl, 73, når hun bliver spurgt om sin egen situation i forbindelse med sin mangeårige makkers farvel. (Foto: Thomas Laursen)

— Desuden glæder jeg mig til alle de middage og fester, jeg pludselig kan sige ja tak til. Jeg har virkelig mange hængepartier på den front, erkender Pilgaard.

Mere tid giver også mulighed for i højere grad at kunne sige ja til eventuelle film- og tv-roller.

Nye roller

— Ingen ringer jo, når de ved, at man står på scenen i Cirkusrevyen. Men det kunne da være sjovt, og i sammenligning med at stå på en scene er det letteste i verden at stå foran et kamera.

Det kræver en masse tålmodighed — til gengæld kan man lave scenen om, indtil den sidder lige i skabet, lyder det.

Et relativt nyt kapitel har allerede åbnet sig i forbindelse med, at erindringerne "Mit liv som Ulf" udkom i 2015.

Det resulterede nemlig i en række foredrag, hvilket med Ulfs egne ord er skideskægt.

— Det har i den grad taget fusen på mig, at det er så sjovt at komme rundt i landet og møde alle de mennesker.

Allerede nu er Ulf booket til 30 foredrag i efteråret, ligesom andre revyer har haft fangarmene ude efter veteranen, men han vil gerne lige klappe hesten.

— Jeg må lige have lov at prøve, hvordan det egentlig er at have fri om sommeren, siger den garvede skuespiller.

Kun irriterer det ham, at hans sygdom i sæsonen 2018, samt det faktum, at han lider mildt af KOL, bliver sat i forbindelse med beslutningen om at stoppe.

— Jeg har været storryger. Det har sat sine spor, men jeg har det faktisk skidegodt, forsikrer han.

Vil du læse meget mere om de kendte hver eneste uge? Så bliv fast abonnenent på SE og HØR - læs mere her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close