Kendte31. december 2019

De kendtes nytårsaften: Rejecocktail og regnbue-is

Kjoler, knald og kolde bobler – årets sidste aften løber nogle steder stille af, mens andre skal ha' et brag af en fest. Her er kendissernes champagneplaner.
https://imgix.seoghoer.dk/umut_sakarya_tsl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Hvem har opskriften på hele Danmarks nytårsmenu?

Jamen det kan jo ikke være andre end guldkok og dansedarling Umut Sakarya, 29.

Og derfor får vi alle sammen glæde af dansk-tyrkeren på årets sidste dag.

– Jeg skal i "Go' aften Danmark" og lave hele Danmarks nytårsmenu. Det bliver rejecocktail, oksesteg og isbombe med regnbueis, afslører Umut over for SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/umut_sakarya_mr_4.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Umut får glæden af sin kæreste Clara Cornelia Cleemann — som også servicerer gæsterne på Guldkroen som veloplagt tjener — til nytår. (Foto: Mikael Rick)

Hvad den så står på, når lækkerierne er fuldbragt, er et åbent spørgsmål.

– Jeg ved ikke helt, om jeg så skal holde nytårsaften, eller om jeg så tager et fly til en eller anden storby, lyder det fra et af 2019's stjerneskud, som hopper ind i det nye år med kæresten Clara Cornelia Cleemann, 20.

Ski eller sol ... eller?

– Med hensyn til nytår er vi altså lidt på bar bund. Meningen var, at vi skulle have været på ski hen over nytår, men nu er det blevet aflyst, fordi hotellerne var fuldt booket.

– Jeg vil allerhelst til Maldiverne, men det kommer jeg ikke, lyder det fra Mascha Vang, 40, med kæresten Troels Krohn Dehli.

– Vi har ikke børn i år, men det havde været nemmere, hvis vi havde, for så var der rigtig mange fede fester, vi kunne komme til.

Men når man ikke har børnene med, så er det ikke så sjovt at komme til en fest, hvor der er mange børn, siger nytårsbaben.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mascha_2.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Troels og Mascha har endnu ikke fået styr på, hvad der skal ske på årets mest festlige dag. (Foto: Mikael Rieck)

Fest for 14

– Vi er syv par, som i mange år har holdt nytår sammen. Det foregår på skift, og i år skal Gitte og jeg ud, men til næste år er det vores tur til at være værter.

Vi er alle sammen blevet lidt ældre, så vi går knap så hårdt til den. Det handler mere om, at vi får en hyggelig aften sammen, fortæller Kandis-forsangeren Johnny Hansen, 54.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kandis_1.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Med årene er den store aften blevet mere stille og rolig for Gitte og Johnny, der dog alligevel skal til en fest med 14 gæster. (Foto: Gregers Overvad)

SKÅLER MED KÅRE

DR's egen nytårsstjerne Stéphanie Surrugue, 42, skal fejre nytår sammen med DR-kollegaen Kåre Quist, 48, som hun skal dække dronningens nytårstale med fra Amalienborg Slotsplads.

– Og så drikker jeg kun meget lidt champagne, for næste dag møder vi ind og dækker nytårstaflet, siger Surrugue til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kaare_og_stephanie.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Quist og Surrugue er en populær værtsduo. Her er de sammen som værter på "Året der gik 2019". (Foto: Martin Høien)

– Så der er ikke noget fest for dig efter arbejde?

– Det sagde jeg ikke. Jeg sagde lidt champagne.

Jeg skal til noget fest med nogle venner, men det bliver stille og roligt.

Jeg har sagt, at jeg kører bilen hjem fra fest for at være stensikker på, at jeg ikke rører et glas – for jeg bliver nødt til at være nogenlunde veludhvilet og frisk, når vi kører to dage i træk.

– Har du et nytårsforsæt?

– Nej. Og det svarer jeg meget hurtigt på, for jeg har en rygrad som et stykke vingummi. Jeg kan ikke overholde et nytårsforsæt.

Jeg burde have masser, men jeg har med vilje aldrig nogen. Jeg kan ikke finde ud af det.

Hyttegæster

– Vi tager til Frankrig til min mand og hans ungers skihytte.

Vi skal til Val d'Isère, som er deres andet hjem, så der skal vi ned og holde nytår. Det glæder vi os til, fortæller den tidligere "Vild med dans"-sangerinde Nellie Ettison, 40, og kæresten Ole Damm, 68.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ole_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Nellie og kæresten har været sammen siden 2015. Her ses de til premieren på "Star Wars: The Rise of Skywalker" for nylig. (Foto: Thomas Laursen)

Maratontur

Inden der er champagne og kransekage, debuterer Danmarks bedste dressurrytter, Cathrine Dufour, 27, som løber på selveste den sidste dag i 2019.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/cathrine.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Cathrine Dufours nytår bliver mere anderledes end de flestes. (Foto: Dan Mariegaard)

– Nogle af mine veninder har sagt, at jeg ikke kan løbe et halvmaraton. Så jeg begyndte egentlig at træne til Broløbet i juni, men de skal også til halvmaraton nytårsaften, så der løber jeg med, fortæller Dufour til SE og HØR.

Så har løbedebutanten da også pudset formen af, så nytårsforsættet om en guldmedalje ved OL i det kommende år kan blive indfriet.

Sang natten lang

"Vild med dans"-stjerne Michael Olesen, 37, og hans skønne kæreste Joan Divine, 41, nåede efter en ferie til Thailand lige at vende hjem inden jul, før de atter må på farten.

– Vi tager over til min familie i Jylland og holder nytår, fortæller Joan til SE og HØR - og så skal stemmerne smøres.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joan_divine_dm.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

En stor del af december er blevet nydt i Thailand, men det nye år hopper Michael Olesen og Joan Divine ind i i Jylland. (Foto: Dan Mariegaard)

– Vi bliver mellem 10 og 15 – der kommer altid nogle senere.

Og vi skal synge hele aftenen – det plejer at være en tradition. Vi har før lejet et karaoke-anlæg – jeg kommer jo fra en country-familie, så vi synger rigtig meget, røber dejligheden, hvis søster står for nytårsmenuen.

Fem retter uden krudt

– Vi skal bare være hjemme sammen med nogle gæster – nogle venner, som vi altid er sammen med.

Vi skal have fem retter, men vi slipper for selv at lave maden. For vi bestiller fra Højslev Kro, så vi skal bare rette maden an, lyder det fra tv-elskling Rosa Kildahl, 62.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/rosa_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Den bagebegejstrede kvinde tager en pause fra køkkenet, når 2020 skal bydes velkommen. (Foto: Hanne Juul)

– Nytårsaften betyder ikke krudt og kugler for mig. Det betyder lækker mad og en højtidelig aften, hvor vi starter med dronningens nytårstale.

Jeg er ikke til krudt, så vi fyrer heller ikke raketter og sådan noget af. Og hatte har vi heller ikke, men jeg plejer at dække et flot bord op i sølv, siger madmutteren fra Glyngøre.

null

Sponsoreret indhold