Danskere opfinder ny app: Send hilsen, når du er død

Foto: All Over

Om to uger lancerer to danskere en ny app, der giver dig mulighed for at efterlade en besked til pårørende, når du er død. 

App'en hedder LUAPA, der står for "look up and pay attention" (kig op og vær opmærksom, red.), og den er udviklet sådan, at dine efterladte først kan se beskeden, når du er død.

De to mænd bag app'en er 37-årige Rasmus Jørgensen og den 36-årige tidligere professionelle fodboldspiller Anders Jochumsen, der gæstede Go' Morgen Danmark for at fortælle om deres projekt, som de har arbejdet på i deres fritid gennem halvandet år. 

- I dag viser man sin oldefar frem på et billede på væggen, men her visualiserer vi en form for stamtræ, siger Anders Jochumsen i Go' Morgen Danmark

Når man har lavet en hilsen i app'en, bliver den oploaded til en såkaldt cloud, hvor den bliver opbevaret i stedet for, at den ligger på telefonen. Det er ikke muligt at se videoen igen, når den først er uploadet, og den bliver først frigivet til dine pårørende, når du er død. 

- Når din hilsen er lavet på appen og lagt op i skyen, så er videoen væk for alle parter, fortæller stifterne. 

Det er kun muligt at slette app'en, hvis man ikke ønsker, at den skal sendes alligevel. 

Anders og Rasmus har lavet en aaftale på CPR-registret. De får besked, når en person er gået bort, og så kan de pårørende selv bestemme, om de vil have beskeden eller ej. 

Danskerne bag fik ideen, da de selv fik børn, som de gerne vil have muligheden for at efterlade en besked til. Den er gratis at hente, men det koster 16 kroner ar lave en videohilsen og uploade den. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close