Kendte 14. juni 2020

Damen glemt i Michael Jordan-hyldest: Hans Højheds hemmelighed

En dokumentarserie på 10 afsnit ser tilbage på basketball-kongen Michael Jordans storhedstid og liv. Men ekskonen, der stod last og brast bag ham i de glorværdige 90'ere, holdes ude af "The Last Dance".
(Foto: MEGA)

De unge basketball-fans, der ikke oplevede 80'erne og 90'ernes helt store ikoner fra datidens store vinderhold, Chicago Bulls, har fået en gylden mulighed i Netflix-serien "The Last Dance", hvor spillerne fra dengang fortæller om storhedstiden. I centrum er selvfølgelig alle tiders største spiller, Michael Jordan.

Han fortæller da også selv levende om sin baggrund, og både hans mor og bror spæder maling til glansbilledet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: ESPN/Netflix)

Far skudt
I "The Last Dance" taler Michael Jordan om sine op- og nedture – blandt andet om faderens brutale død i 1993.
James Jordan blev skudt i sin bil, mens han tog en lur på vej hjem fra en begravelse. Gerningsmændene var to røvere, som hurtigt blev anholdt, fordi de brugte deres offers mobiltelefon. De blev siden idømt livstidsstraffe. (Foto: ESPN/Netflix)

Men den kvinde, som var MJ nærmest i de år, der udødeliggjorde navnet Jordan, er helt forsvundet fra fortællingen.

Juanita Vanoy er navnet på den nu 60-årige kvinde, som i 1988 blev mor til Michaels første barn, og som han giftede sig med et år senere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Da unge Jordan kom til Chicago Bulls, så han holdkammeraterne more sig med stoffer og ludere – den slags huede ikke den ambitiøse unge mand. Siden udviklede Michael dog en sans for gambling, og han varmede gerne op til sine kampe på kasino, lige som han pludselig opbyggede en gæld på halvanden million kroner til en golfmakker, der havde slået ham på grønsværen. (Foto: MEGA)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Usikker på faderskab

Historien var dog mere dramatisk. Det fortalte Vanoys advokat til Washington Post i 2002, da hun første gang søgte om skilsmisse fra den verdensberømte mand.

I juli 1988 besøgte hun sagføreren, fordi hun var i problemer med den mand, hun havde mødt tre år tidligere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

I 90'erne var Juanita Vanoy gift med en af verdens mest berømte mænd, men hun holdt sig helst i baggrunden. Det gør den 60-årige eksfru Jordan stadig, og ifølge instruktøren bag "The Last Dance" har det aldrig været på tale, at hun skulle deltage i serien om hendes eksmand.
Parret nåede at blive forældre til tre børn. (Foto: MEGA)

– Hun fortalte mig, at hun var gravid, ugift, og at faderen til barnet var Michael Jordan. Hun følte ikke, at hun kunne få Michaels opmærksomhed eller samarbejde uden at blande en jurist ind i snakken, fortalte advokaten, Michael Minton.

Få måneder senere erklærede Jordan, at han måtte være lille Jeffreys far – og giftede sig siden med moderen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Tegnefilmshelt
Det er ikke kun i basketball-hallerne, at Michael Jordan har skrevet historie. Det har han også gjort i biografen, hvor han spillede sammen med Snurre Snup i "Space Jam" i 1996.
Det umage par trak så mange mennesker i biografen, at filmen er den mest sete basketball-film nogen sinde. Næste år kommer opfølgeren – det bliver dog uden Jordan på rollelisten. (Foto: MEGA)

Fik en milliard

Efter den første skilsmissebegæring ombestemte Juanita sig, så først fem år senere, i 2007, gik parret endelig fra hinanden. Michael gik på natklub og mødte samme år sin nuværende kone, den cubansk-amerikanske model Yvette Prieto, 41, mens Juanita kunne gå ned og få en god snak med sin bankmand.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Efter Michael Jordan er holdt op med at dunke professionelt, er det blevet Yvette Prietos tur til at mærke den næsten to meter høje Jordans kærlighed. De to blev gift i 2013 og blev i 2014 forældre til tvillingedøtrene Ysabel og Victoria. (Foto: MEGA)

Michael Jordan gik nemlig med til at betale eksen mere end en milliard danske kroner som en del af skilsmissen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Sko for en formue
I sidste måned blev dette par brugte sko solgt for en halv million dollar på auktion. De er den første model af Nikes Air Jordan-sko fra 1985, som basketstjernen endda selv har brugt og signeret.
Køberen af skoene er ukendt – men han skal kunne passe en størrelse 47 på venstre fod og 47,5 på højre for at gå en tur i sine nye sko.
35 år efter er Nike Air Jordan stadig et hit blandt alverdens sneakers-brugere. (Foto: MEGA)

Juanita og hendes berømte eksmand taler stadig sammen, men altså ikke nok til, at de synes, det ville være en god idé at fortælle om livet hjemme i Chicago-huset i den nye dokumentar om Michael Jordans liv.

Sponsoreret indhold