Cecilie Haugaard om modeljobbet: Jeg frygtede fordommene

28-årige Cecilie Haugaard fra Odense arbejder som model i hele verden – og så er hun gift med popstjernen Christopher.

28-årige Cecilie Haugaard fra Odense arbejder som model i hele verden – og så er hun gift med popstjernen Christopher.

(Foto: Peter Grosen)

Med sine kridhvide tænder, mørke hår og smukke grønne øjne er der ikke noget at sige til, at fotograferne sværmer om Cecilie Haugaard.

Den smukke 28-årige kvinde – der tidligere på året blev gift med Christopher – har i mange år arbejdet som model, både på halv og hel tid.

Og nu åbner hun op om, hvordan hun i sin tid blev opdaget. Og så fortæller Cecilie Haugaard også, at hun med egne ord ”ikke var stolt af at være model”.

Artiklen fortsætter under billedet...

Christopher og Cecilie ved deres bryllup 1. juni 2019. Foto: Thomas Laursen 

I et interview med Ritzau fortæller Cecilie Haugaard ifølge BT, at det var Jacqueline Friis-Mikkelsen (direktør for det største kommercielle modelbureau i Danmark, Unique Models, red.), der i sin tid opdagede Cecilie Haugaards smukke ydre.

På det tidspunkt var Cecilie Haugaard bare 12 år gammel:

- Jeg rendte rundt med vådt hår og en sportstaske inde i Odense by med min mor, da Jacqueline Friis-Mikkelsen pludselig stopper mig og spørger, om jeg vil komme ind og få taget nogle billeder, fortæller Cecilie Haugaard i interviewet.

Hun blev en såkaldt følge-model, som de fulgte og holdt øje med. Som 15-årig mente Unique Models, at Cecilie Haugaard var klar til at kaste sig ud i modelkarrieren – men den unge teenager var på vej i gymnasiet og valgte derfor modelkarrieren fra.

Artiklen fortsætter under billedet...

Parret til Roskilde Festival 2018.

Cecilie serverer et smækkys til Christopher på Roskilde Festival 2018. Foto: Aller Media

-  Jeg har altid haft det sådan, at uddannelse var det vigtigste og fedeste. Jeg tænkte ikke, jeg skulle være model. Det var da sjovt, og jeg ville gerne prøve, men jeg skulle først og fremmest have en uddannelse, slår Cecilie Haugaard fast i interviewet.

Nogle år senere bød modelchancen sig igen, da Cecilie Haugaard var rejst til Paris for at arbejde på en restaurant. Cecilie Haugaard takkede ja og blev i Frankrig det næste år.

- Jeg endte med at blive i Paris et år, og det var det fedeste. Jeg var 18-19 år gammel, tjente mine egne penge og var bare en kæmpe ja-hat, fortæller hun.

Da hun igen var tilbage i Danmark, var det igen uddannelse, der lokkede.

Artiklen fortsætter under billedet...

Cecilie på catwalken i 2016. Foto: Dan Mariegaard

Cecilie Haugaard tog en bachelor i økonomi og kommunikation på CBS med en overbygning i psykologi.

Da hun var færdig med studiet som 24-årig, havde hun dog lyst til at rejse og vente med at gøre brug af sin uddannelse. Hun havde lige mødt Christopher og var forelsket over begge ører.

Cecilie Haugaard sprang ud som fuldtidsmodel i et år.

- Det var en kæmpe befrielse at arbejde som model og have den frihed, der fulgte med, men det var ikke så fedt at kalde sig model, lyder det ærligt fra Cecilie Haugaard i interviewet, inden hun tilføjer:

- Jeg var ikke så stolt af det. Det var den måde, jeg tjente penge på, ja, men jeg var i hvert fald ikke model. Jeg ved ikke hvorfor, måske var det lidt skam og frygt for fordomme, forklarer hun.

Efter halvandet år havde hun vænnet sig så meget til sin nye jobtitel, at hun hvilede i den.

Og så elskede hun jobbet foran kameraet så meget, at det stadig er det, hun laver i dag.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close