Kendte 10. maj 2021

Carsten Bjørnlund rykkede til Hvide Sande: Tysk på tapetet

Den 47-årige skuespiller nød at bruge fire måneder i det vestjyske. Han har dog selv oplevet, at små samfund kan være dømmende
(Foto: Søren Jul Lamberth)

Sidste sommer rykkede skuespiller Carsten Bjørnlund til Hvide Sande i fire måneder for at optage TV 2-serien af samme navn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Vi optog hen over sommerferien, så der var mulighed for, at vi kunne have besøg. Jeg havde besøg af både min hustru og mine børn, og så havde jeg besøg af min far og min bror og hans familie og en ven, siger Carsten Bjørnlund.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Instagram: Carsten Bjørnlund)

I 2018 blev Carsten Bjørnlund gift med Christie Fals.
Carsten er far til 17-årige Bertram og Vilfred, 12, mens Christie har Rosa på 12.
Derudover er parret forældre til 4-årige Ziggy. (Foto: Instagram: Carsten Bjørnlund)

Familien og vennerne kunne nyde det vestjyske ferieparadis, mens han brugte det meste af tiden på at arbejde.

– Jeg er en kæmpe vandhund, men på trods af at vi var omgivet af vand på begge sider, nåede jeg kun i vandet to gange, mens vi var derovre, fortæller Bjørnlund. 

Mindst én livskrise

Han spiller den tyske drabsefterforsker Thomas, som bliver kaldt til Hvide Sande for at opklare mordet på en tysk surfer.

Thomas står i sit livs krise, da hans kone er død, og han efter hendes død fandt ud af, at hun havde en affære.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Søren Jul Lamberth)

I serien brillerer Carsten Bjørnlund på tysk.
– Jeg har arbejdet lidt i Tyskland tidligere – og så havde jeg nogle replikker at holde fast i, siger seriestjernen, som også havde en tysk­lærer med på sidelinjen. (Foto: Søren Jul Lamberth)

– Jeg kunne meget godt lide Thomas, og jeg kunne også forstå ham. Men jeg gør altid en indsats for at kunne forstå mine karakterer, forklarer Carsten Bjørnlund.

Han har også selv været igennem store kriser.

– Jeg er snart 48 – og jeg tror ikke, man kan nå så langt som mig uden at have været igennem mindst én krise. Så det kan jeg sagtens sætte mig ind i, siger den sympatiske skuespiller.

Han har ikke lyst til at gå i detaljer, men:

– Jeg har blandt andet en skilsmisse i bagagen, og så kan man selv gætte sig til resten. Det er aldrig sjovt, når der er børn involveret.

Det nære kan snære

I TV 2-serien spiller han ligesom i successerien “Arvingerne” sammen med Marie Bach Hansen.

De to agerer nu ikke bror og søster, men et ægtepar, der flytter til Hvide Sande for at få mere ro i deres tilværelse. Det er dog kun et skalkeskjul for at komme ind under huden på lokalbefolkningen i håb om at opklare mordet på den tyske surfer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2: Henrik Ohsten)

I serien spiller Marie Bach Hansen, 35, og Carsten Bjørnlund undercoverdrabsefterforskere, der udgiver sig for at være et ægtepar for at blive en del af lokalsamfundet i Hvide Sande.
– Det bragte os meget tæt at være derovre sammen, mener Carsten, som for år tilbage også spillede over for Marie i DR-succesen “Arvingerne”. (Foto: TV 2: Henrik Ohsten)

– Jeg er selv vokset op i Helsingør, som er et lokalsamfund. Det er mange små lokalsamfund, og jeg var en del af noget af lokalsamfundet deroppe, røber Bjørnlund.

– Det var meget trygt, men det kan også snære lidt, fordi man også er ufri i det. Alle ved alt om alle, og der er ikke altid så højt til loftet, hvis det bliver for nært.

Man skal ikke lave mange fejl, før man nogle steder bliver dømt ude af et lokalsamfund, husker Carsten Bjørnlund.

Se ham og det vestjyske drama på TV 2 mandag klokken 20.

Sponsoreret indhold