”Rita”s Carsten Bjørnlund: Jeg er blevet klogere

– Det har været sjovt at være en del af ”Rita” i 10 år. Serien ligger mit hjerte nær, siger Carsten Bjørnlund, 46.

– Det har været sjovt at være en del af ”Rita” i 10 år. Serien ligger mit hjerte nær, siger Carsten Bjørnlund, 46.

(Foto: Mikael Rieck)

Femte og allersidste sæson af TV 2’s ”Rita” kører over skærmen netop nu. For skuespilleren Carsten Bjørnlund, som spiller Ritas ekskæreste Rasmus, har serien været en del af hans liv i hele 10 år – en periode, hvor der er sket meget i den 46-årige skuespillers eget liv.

– Da vi begyndte på serien, var jeg midt i 30’erne, og nu er jeg midt i 40’erne, og med alderen har jeg fået meget mere og vigtig livserfaring. Jeg har fået et barn til og blevet skilt og gift. Der er sket helt vildt meget på de år. Det, jeg glæder mig mest over, er, at jeg er blevet klogere, fortæller Carsten Bjørnlund.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Rollen som Rasmus har Carsten Bjørnlund nu sagt farvel til efter 10 år.
– Jeg synes, det er en interessant sæson, vi har lavet, og jeg er glad for det sted, som serien lander til sidst, siger han. (Foto: Martin Dam Kristensen)

I de nye afsnit af serien havner Bjørnlunds rolle som Ritas ekskæreste Rasmus i en voldsom livskrise, da Helle forlader ham. Han har i tiden væk fra Rita forsøgt at skabe den perfekte kernefamilie med Helle, men det ender ikke godt. Og selv om Helle ikke var Rasmus’ store kærlighed, er det et hårdt slag for ham, og han må tage sit liv op til revision. Måske er kærligheden tættere på, end han tror?

Artiklen fortsætter under billedet ...

I de nye afsnit af TV 2-serien er Rasmus midt i en livskrise, og Rita, spillet af Mille Dinesen, 46, kommer ham til undsætning og forsøger at hjælpe ham videre. (Foto: TV 2 (Per Arnesen))

Lader følelser vejlede

Op- og nedture, der fører til vendepunkter, oplever langt de fleste mennesker i løbet af deres liv – også Carsten. Men alderen og erfaringen har gjort det nemmere for ham at håndtere svære perioder og følelser. 

– Ligesom alle andre mennesker så har jeg også mødt sorte perioder i mit liv. Når man er ung, har man en tendens til at tro, at livet er statisk, og man frygter, at en svær periode vil vare for evigt. Men med livserfaringen finder man ud af, at livet er til at ændre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For nylig fyldte skuespillerens hustru, Christie Fals, 40 år, og det blev fejret med alle forholdsregler i forhold til corona.
– Vi havde åbent hus hen over dagen, så vi sørgede for, at vi aldrig var flere end 10 i huset på én gang. Den store fest må vi vente med, men Christie havde en rigtig god dag, fortæller Carsten. (Foto: Dan Mariegaard)

– Før har jeg haft en tendens til at gå med følelsen og lade den æde mig, men i dag lader jeg mine følelser vejlede mig i stedet for. For at komme dertil har jeg arbejdet med mig selv og haft en masse samtaler med kloge venner og familiemedlemmer, fortæller Carsten.

God tid med familien

Samtaler og kvalitetstid har der været god tid til de seneste måneder, hvor landet har været lukket ned. Her har Carsten nydt de langsomme dage sammen med sin hustru, Christie Fals, og børnene, Ziggy, Rosa, Bertram og Vilfred.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Carsten og Christie blev gift ved et smukt bryllup i 2018. Parret har sammen datteren Ziggy på tre år, og fra sit tidligere forhold har Carsten sønnerne Bertram på 16 og Vilfred på 11 år. Christie har datteren Rosa fra sit tidligere forhold. (Foto: Privat)

– Vi har godt nok nydt at være hjemme sammen. Det har været så dejligt, fortæller den populære skuespiller.

Se Carsten Bjørnlund i ”Rita” om mandagen klokken 20:00 på TV 2. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close