Jesper Vollmer: - Jeg lå under vandet og troede, jeg skulle dø

Hvis en australsk læge ikke havde været til stede på stranden i Thailand, kunne Jesper Vollmer være død.

Hvis en australsk læge ikke havde været til stede på stranden i Thailand, kunne Jesper Vollmer være død.

Foto: TV3

 

For snart fire år siden kunne Jesper Vollmer, tidligere kok for kongehuset og gift med Annette Heick, være død på en strand i Thailand.

Han var på ferie med Annette og deres to sønner, da det gik helt galt under en badeulykke.

Han genfortæller den drabelige historie meget levende i sæsonens sidste afsnit af 'Til middag hos' hvor han har inviteret kokkekollegerne Umut Sakarya,  Morten Krogholm, der er køkkenchef på "Kokkeriet" og legenden Francis Cardenau hjem i privaten.

- Jeg gjorde det, jeg plejer at gøre og altid har gjort. Jeg løb ned til vandet og kastede mig ud i en bølge, indleder Jesper Vollmer.

Men hvor han plejede at høre bølgens brusen plejede at gennembryde bølgen og svømme væk fra strandbredden er der en anden lyd.

Bølgen er meget voldsommere og kraftigere end Jesper Vollmer har regnet med.

Med stor kraft kaster den ham rundt i vandet for at ende med at knalde hans baghoved hårdt ned i sandet.

- Jeg kunne høre knækket, da min nakke brækkede, fortæller Jesper Vollmer, der ligger på ryggen på bunden af vandet med hovedet under vand og kigger op.

- Jeg kan bevæge mine arme, men mine hænder lukker helt sammen, min underkrop kan jeg ikke mærke. Jeg kan ikke komme  op af vandet. Hvis der ikke er nogen, der har set mig, hvad så.  Jeg når at tænke, 'hold da kæft, det var det - 41 år - nu er det slut', fortsætter Jesper Vollmer.

Francis Cardenau, der har et tæt forhold til Jesper, er ved at knibe en tåre.

- Men både Annette, en livredder og to schweiziske drenge har set, at den er helt gal og løber ned imod mig, men det tager 30 sekunder, og i den tid går tanker om døden etc. igennem hovedet på mig, siger Jesper.

- De får mig op og spørger, om jeg er ok, og jeg siger: 'Nej, jeg er ikke ok'.
 

Francis bliver rørt til tårer, da Jesper fortæller om badeulykken, der var tæt på at koste ham livet. (Foto: TV3) 
 
 
Jesper Vollmer bliver lagt på ryggen i sandet, og livredderne, der tror, at han har været lige ved at drukne, vil tømme ham for vand og gør klar til at lægge ham om på siden.
 
- Så kommer en australsk kvindelig læge løbende og kaster sig ned med et knæ på hver side af mit hoved og siger, at de skal gå væk og kun gøre, hvad hun siger. Hun tog over. Jeg har talt med hende siden, og hun har sagt, at hvis de havde bakset mig om på siden, så kunne alt det bløde, hun kunne mærke inde i mit skulder- og nakkeparti måske skære noget af det andet over, så jeg kunne dø på stedet, eller også kunne mine nerver blive skåret helt over, lige som Jason Watt, og så havde jeg siddet i rullestol i dag, fortæller Jesper.
 
Hør ham selv genfortælle om de dramatiske minutter på stranden i Thailand i januar 2015:
 
 
Ulykken betød, at han måtte opgive at vende tilbage til sit job som kok for kongehuset og nu afdøde Prins Henrik.
 
Han havde et særligt forhold til prinsen og fortæller om den første gang, han skulle lave mad til en reception i kongehusets regi på Marselisborg slot.
 
 
Der var inviteret 200 gæster.
 
- 10 minutter før gæsternes ankomst inspicerede prins Henrik buffeten, hvor jeg blandt andet havde lavet salade niçoise med tun og vagtelæg. Jeg havde lagt alt det tunge i bunden og pyntet skålen efter alle kunstens regler - det var virkelig flot. Dressingen stod ved siden af, fortæller Jesper Vollmer.
 
Da prins Henrik så det, gik han helt bersærk. 'Nej, nej, nej - det er helt forkert', sagde prinsen.
 
Se i klippet, hvad prins Henrik gjorde ved Jesper Vollmers salat.
 
 
 
Til sidst fortæller han om, hvordan det har taget mange år, at han er blevet 'Jesper Vollmer' og ikke blot 'Annette Heicks mand'. Han fortæller også, hvordan han i årevis mimede til julesange omkring juletræet, fordi Keld, Hilda og Annette bestemt ikke synes, at han har nogen stor sangstemme.

Se hele 'Til middag hos' klokken 19 på TV3.
 
 
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close