Kendte27. november 2021

Anelise blomstrer i bagedysten: Jeg har fået mere selvtillid

Anelise har ikke altid haft troen på, at det, hun laver, er godt nok
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lørdag stod det nemlig klart, at 39-årige Anelise Dahlstrøm Severinsen fra Viborg endte med den ene af de tre finalepladser i DR’s “Den store bagedyst”, efter hun har knoklet for at få dommernes anerkendelse i teltet ved Clausholm Slot.

En anerkendelse, som hun bestemt ikke altid selv har troet på, selv om rosen ofte er kommet nemt fra dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/annelise.jpg
 (Foto: DR)

Anelise Dahlstrøm Severinsen har længe drømt om at deltage i DR’s bagebrag, og hun sendte sin ansøgning bag mandens ryg. Det er de begge glade for i dag. (Foto: DR)

– Jeg har altid tænkt og følt, at jeg ikke var god nok, fortæller hun til SE og HØR.

Afstand fra mor

Det meste af sit liv har Anelise kæmpet med tanken om ikke at være god nok. En frygt, der kommer hjemmefra – fra en mor, der aldrig troede på hende.

– Hun har været her meget. mens jeg har boet i Danmark. Men jeg nåede til et punkt, hvor jeg var nødt til at stoppe. Hun fik mig ikke til at føle mig godt tilpas, og jeg ville gerne have kontrollen tilbage.

I dag er Anelise taknemmelig for sit valg, og med bagedysten i bagagen er troen på hende selv vokset gevaldigt.

Men god nok var hun for eksempel, da hun i semifinalen brillerede med både sit surdejsbrød og sit flødekagemesterværk, som blæste dommerne omkuld.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/annelise_3.jpg
 (Foto: DR)

Til trods for en vanvittig og hård oplevelse for Anelise så var smilet altid fremme – både i og uden for teltet. (Foto: DR)

Når Anelise i dag kigger tilbage på sin tid i teltet, kan hun også godt mærke, at hun har fået meget mere ud af sin deltagelse end blot tv-tid og gode venner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/annelise_4.jpg
 (Foto: DR)

Denne fault line cake var én af Anelises kager, der slog dommerne omkuld med både smag og udseende. (Foto: DR)

– Jeg har ændret mit syn på mig selv, og jeg har fået meget mere selvtillid. Jeg har bevist over for mig selv, at jeg sagtens kan gøre det, som jeg sætter mig for, og jeg synes, min tid i teltet har været vellykket.

Tæt på at give op

Men trods solide præstationer gennem stort set hele sæsonen, så var den brasilianske viborgenser alligevel tæt på at falde fra hinanden inden optagelserne til kvartfinalen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/annelise_2_0.jpg
 (Foto: DR)

Der er stor koncentration i bageteltet ved Clausholm Slot. (Foto: DR)

Her mærkede hun for alvor det pres, hun lagde på sig selv, for hele tiden at bevise, at hun var dygtig nok til at være med.

Fem hurtige

Hvad er din yndlingskage?

– Det er nok en bananroulade. Jeg ved, der er mange, der foragter det, men jeg synes bare, det er så lækkert. Jeg køber den dog altid – jeg har aldrig prøvet at lave den selv.

Hvad er din go-to-kage, når du får gæster?

– Det er chokoladekage med hindbærkompot og dulce de leche.

Hvad er du værst til i køkkenet?

– Det er helt sikkert tiden. Det er nok, fordi jeg er en hyggebager – jeg har altid en kop kaffe i hånden, og så går tiden altså bare.

Hvornår gik dit liv sidst i kage?

– Det var faktisk i går. Jeg var dødtræt og havde hovedpine, men jeg havde sådan lyst til at prøve at lave glutenfri scones. Så vi fik lidt for sen aftensmad.

Hvad er dit bedste kageminde?

– Flødekagerne, som jeg lavede i semifinalen. De smagte bare så intenst og godt, og som Katrine sagde, så var det bare en rigtig flødekage, så det er mit bedste minde.

– Jeg stod og tudede foran min mand og sagde: ”Jeg vil ikke mere, jeg giver op”, lyder det med et grin fra hende, mens hun understreger, at hun faktisk kan takke sin mand for, at det ikke blev tilfældet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/annelise_1.jpg
 (Foto: Privat)

Da Anelise kom til Danmark fra Brasilien i 2005 for at studere, faldt hun pladask for landet og ikke mindst sin nabo, Jacob, på Vilhelm Kiers Kollegium i Aarhus. De blev gift i 2008, og sammen har de datteren Anne Sofie på 12 og sønnen Erik på 11. (Foto: Privat)

I stedet kan Anelise i dag bryste sig af at stå alene kvinde blandt de to mandlige finalister, Frederik Haun og Sæþór Kristínsson, når den store finale løber af stablen på lørdag.

Sponsoreret indhold