Kendte13. november 2021

Favorit-Frederiks "Bagedyst"-drama: Tæt på at gi’ op

Hvis ikke kæresten havde hanket op i Frederik Haun, havde han med egne ord aldrig klaret sig igennem verdens hårdeste bageprogram
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/int.m._frederik_fra_bagedysten_-_sh_pressefotograf_mikael_rieck_12.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Som en anden husblasfattig moussekage faldt Frederiks Haun fuldstændig sammen efter optagelserne til sjette program af “Den store bagedyst”, som blev sendt lørdag i sidste uge.

Presset overrumplede den 30-årige amatørbager, som blev skrabet op fra gulvet af sin dansemand, Morten Kjeldgaard, som vi kender fra TV 2’s fredagsbal “Vild med dans”.

- Jeg kunne ikke mere og havde bare lyst til at smide håndklædet i ringen, fordi jeg var så presset. Jeg havde ligesom bare sat en facade op om, at jeg havde styr på det hele, og den krakelerede bare. Til sidst måtte jeg tilstå over for Morten, at jeg var helt færdig og ikke kunne mere, fortæller Frederik til SE og HØR.

Kjeldgaard kender om nogen presset og har stået som et fast heppekor på sidelinjen, når Frederik har trænet tærter og tørkager hjemme i køkkenet.

- Han har været den største støtte hele vejen igennem det her program. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort, hvis jeg ikke havde Morten. For der har virkelig været nogle øjeblikke, hvor det har været hårdt, erkender Frederik.

Selv om Morten har mere forstand på chasséer end geléer, har hans erfaring med at præstere under pres kunnet bruges som en slags mental coaching, når kagehuset var ved at brase sammen for Frederik.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/l1002437.jpg
 Foto: Martin Høien

Foto: Martin Høien

- Der har Morten været mere ”Nej, nu øver du dig – fyr den af!”. Det har været sindssygt fedt, når jeg kigger tilbage på det i dag, men undervejs var det hårdt, og det krævede da også somme tider nogle diskussioner, hvor Morten var meget sådan: “Jeg siger det ikke for at irritere eller være træls. Det er bare for, at du kan sige til dig selv bagefter, at du gjorde det bedste, du overhovedet kunne,” siger Frederik og erkender, at han ikke har været den fedeste udgave af sig selv, mens han ved siden af sit fuldtidsjob som ejendomsmægler har leget fuldtidskonditor med ekstremt høje forventninger til sig selv.

- At være sammen med et menneske, som har tolereret mig, hvor jeg har været allermest presset og allermest i bund og virkelig været urimelig, for det var jeg.Jeg var dybt urimelig, og jeg havde ikke overskud til hverken at undskylde for det eller tage en dialog op omkring det. Og på trods af det er vi stadig sammen – det er for mig den største kærlighedserklæring, jeg har fået i mit liv.

Læs mere om Frederik i SE og HØR, der udkommer onsdag i næste uge.

Sponsoreret indhold