Nyheder13. juni 2017

Amalie Dollerup: - Taler gerne højt om min løn

I kampen om ligestilling, mener skuespillerinden Amalie Dollerup, at man skal gøre op med tabuet omkring, hvad man tjener
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/amalie-dollerup.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Som Amanda i TV2s Badehotellet har vi set hende tage nogle kampe mod gamle forstokkede kønsroller for at få lov at udfolde sig på lige fod med mændene i serien.

Det selvom meget er sket siden badehotellets tidsalder i 1920-30’erne mener skuespilleren bag Amanda, Amalie Dollerup, stadig der er meget at kæmpe for som kvinde, fortæller hun i Femina.

- Det er jo grotesk, at mænd får så meget mere i løn, siger hun.

Måden at komme det til livs på, mener hun er at gøre ligesom sin kollega Mads Mikkelsen, som stod frem og sagde, at man bare kan ringe, hvis man vil vide, hvad han får i løn.

Den har Amalie Dollerup og hendes kæreste, kollegaen Andreas Jebro taget til sig.

- Vi er enige om, at vi skal tale højt om vores løn, siger hun i bladet.

Det er ikke kun i skuespillerfaget at den er gal, mener hun. Men i det tilfælde skyldes det blandt andet, at der er så mange flere roller til mænd end til kvinder.

Badehotellet er en undtagelse, som hun betegner som en meget feminin serie. Kæresten Andreas Jebro er imidlertid netop nu engageret i vikingesagaen ”Røde Orm” og her er der 16 roller til mænd og kun to til kvinder.

Men selv om Amalie Dollerup stadig mener, der er noget at komme op barrikaderne for, så vælger hun sine kampe med omhu.

- Jeg har ikke brug for at blive set og hørt så meget i mit private liv. Det er der rigeligt af i mit arbejde, siger hun.

Sponsoreret indhold