Se billedet: U2 besøger blodigt drabssted

U2, der blandt andet tæller forsangeren Bono, besøgte stedet, hvor over 80 mennesker mistede livet fredag aften.

U2, der blandt andet tæller forsangeren Bono, besøgte stedet, hvor over 80 mennesker mistede livet fredag aften.

All Over

De skulle have optrådt i Paris lørdag aften, men på grund af de forfærdelige begivenheder i byen valgte U2 at aflyse en planlagt og udsolgt koncert.

I stedet besøgte de irske musikere – med Bono i front – musikstedet Bataclan, hvor over 80 mennesker på koldblodig måde blev dræbt under en Eagles of Death Metal-koncert.

Her blev der lagt blomster og lys til ære for de mange døde.

- Vi så i vantro og chok de begivenheder, der udfoldede sig i Paris, og vores hjerter går ud til alle ofrene og deres familier på tværs af byen i aften. Vi er i sorg over tabet af liv til Eagles of Death Metal-koncerten og vores tanker og bønner er med bandet og deres fans. Og vi håber og beder til, at alle vores fans i Paris er sikre, skrev bandet på sin hjemmeside.

U2, der blandt andet tæller forsangeren Bono, besøgte stedet, hvor over 80 mennesker mistede livet fredag aften.

U2 - med blandt andre Bono - besøger stedet, hvor 80 mennesker på blodig vis blev dræbt fredag aften. Foto: All Over

Også Foo Fighters har valgt at aflyse en koncert i kølvandet på tragedien. Frontmanden Dave Grohl har tidligere arbejdet sammen med Eagles of Death Metal.

- Set i lyset af den meningsløse vold, lukningen af grænser og international sorg kan vi ikke fortsætte lige nu. Der er ingen anden måde at sige det på. Det er skørt og det 'sucks', sagde Foo Fighters lørdag i en meddelelse på de sociale medier.

Flere gerningsmænd angreb spillestedet Bataclan, der ligger i Paris’ 11. arrondissement sent fredag aften.

Her åbnede de ild mod de omkring 1.000 mennesker, der befandt sig på koncertstedet, hvor det californiske rockband Eagles of Death Metal optrådte.

Skyderiet skabte panik blandt de mange gæster, og de kaotiske scener udviklede sig, da gerningsmændene tog flere koncertgæster – efter alt at dømme over 100 – som gidsler.

Franske specialstyrker stormede området for at befri gidslerne og overmande gidseltagerne, men tre ud af i alt fire gidseltagere nåede at detonere det sprængstof, de bar om sig i bælter.

Dette betød, at over 80 mennesker – heriblandt gerningsmændene – blev dræbt ved angrebet i Bataclan.

Der blev også affyret flere skud på en restaurant, lige som der var flere eksplosioner på det franske stadion Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp.

Den franske præsident Francois Hollande befandt sig på tilskuerrækkerne og måtte evakueres.

Det bekræftede officielle dødstal var søndag formiddag 129, mens over 350 er indlagt på hospitaler rundt om i byen

Islamisk Stat har påtaget sig skylden for angrebet, der er det værste i Frankrig siden Anden Verdenskrig.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close