Hollywood14. november 2015

Efter terrorangrebet i Paris: U2 aflyser planlagt koncert

Det irske band med Bono i front har aflyst lørdagens koncert i Paris. I stedet sender U2 varme hilsner til de ramte efter det frygtelige terrorangreb i Paris
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/18.02894475.jpg
 All Over

Fredagens terrorangreb i Paris har sendt chokbølger gennem hele verden. Det irske band U2 udsendte sent fredag aften en pressemeddelelse, hvori bandet skrev, at deres planlagte koncert i Paris lørdag er aflyst.

- Som et resultat af den igangværende undtagelsestilstand i hele Frankrig vil U2’s Paris-koncert planlagt til den 14. november ikke blive afviklet som planlagt, skrev U2 på sin hjemmeside og tilføjede:

- Vi så i vantro og chok de begivenheder, der udfoldede sig i Paris, og vores hjerter går ud til alle ofrene og deres familier på tværs af byen i aften. Vi er i sorg over tabet af liv til Eagles of Death Metal-koncerten og vores tanker og bønner er med bandet og deres fans. Og vi håber og beder til, at alle vores fans i Paris er sikre.

Angrebet i Paris begyndte sent fredag aften – og det koordinerede angreb var centreret i to områder i den franske hovedstad.

Flere gerningsmænd angreb spillestedet Bataclan, der ligger i Paris’ 11. arrondissement. Her åbnede de ild mod de omkring 1.500 mennesker, der befandt sig på koncertstedet, hvor det californiske rockband Eagles of Death Metal optrådte.

Skyderiet skabte panik blandt de mange gæster, og de kaotiske scener udviklede sig, da gerningsmændene tog flere koncertgæster – efter alt at dømme over 100 – som gidsler.

Franske specialstyrker stormede området for at befri gidslerne og overmande gidseltagerne, men tre ud af i alt fire gidseltagere nåede at detonere det sprængstof, de bar om sig i bælter.

Dette betød, at op mod 100 mennesker – heriblandt gerningsmændene – blev dræbt ved angrebet i Bataclan.

Der blev også affyret flere skud på en restaurant, lige som der var flere eksplosioner på det franske stadion Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp.

Den franske præsident Francois Hollande befandt sig på tilskuerrækkerne og måtte evakueres.

Det bekræftede officielle dødstal var lørdag formiddag 128. Frankrig har udtalt, at det er IS, der står bag angrebet, der er det værste i Frankrig siden Anden Verdenskrig.

Sponsoreret indhold