Mascha Vang efter terror: - Jeg er bange, meget bange!

Mascha Vang er bange efter terrorangrebet i Paris.

Mascha Vang er bange efter terrorangrebet i Paris.

Foto: Dan Mariegaard

Fredagens forfærdelige begivenheder i Paris, der har kostet mindst 129 mennesker livet og såret endnu flere, har rørt Mascha Vang dybt.

Den populære blogger er rystet over de brutale terrorhandlinger, og hun føler sig ikke længere tryg.

Det fortæller Mascha Vang i et ærligt blogindlæg, hvor hun beskriver sine følelser og ikke mindst frygt i kølvandet på terrorangrebet, der fandt sted i Paris sent fredag aften.

- Jeg ved godt at man skal være stærk, og det værste man kan gøre er at være bange. Men jeg ér bange, meget bange! Jeg har kontor inde på strøget, lige op ad en kirke. Jeg bor i lejlighedskompleks med mange andre mennesker, og skal til koncert med Madonna i morgen. Jeg er SÅ bange!, skriver Mascha Vang på sin blog og tilføjer:

- Lige nu sidder jeg ret langt ude på landet i Nordjylland, her føler jeg mig tryg, sammen med min familie. Men det er jo ikke hverdagen for mig. Jeg tænker allerede om jeg bør droppe koncerten, og begynde at lede efter et hus med plads til kontor, langt væk fra centrum. Jeg har jo tabt. Det er nøjagtig det de ønsker – at skabe frygt.

- Det er næsten pinligt at indrømme, for jeg vil da helst stå forrest med fanen og nægte at lade mig skræmme. Det er bare ikke sådan det er, og sådan har det ikke været siden jeg blev mor. Min tro er kærlighed, og jeg håber den kan kvæle ondskaben i længden… Hvad skal der ellers blive af os?, spørger Mascha Vang i sit blogindlæg.

Angrebet i Paris begyndte sent fredag aften og varede i flere timer, hvor tre koordinerede angreb i byen – mod restauranter, et fodboldstadion og en koncert – kostede mindst 129 mennesker livet og sårede endnu flere.

Islamisk Stat har påtaget sig skylden for angrebet. Mascha Vang fortæller, at hun har svært ved at forstå, hvorfor verdens befolkning ikke kan leve i fred og fordragelighed trods forskellige måder at opfatte liv og religion på.

- Jeg forstår ikke, at man ikke bare kan lade andre være i fred. Leve forskelligt, med hver sine overbevisninger, hver for sig. Men terrorisme skal vel nærmest heller ikke forståes. Jeg bliver helt rørt når jeg ser verden stå sammen om at forbande handlingerne, men også ked af det, når det foregår andre steder i verden uden samme bevågenhed. Tænk at vi er i 2015, og der er stadig krig i verden. Måske er det tredie verdenskrig, lige her hos os, i Europa. Det er jo ikke til at fatte, skriver Mascha Vang på sin blog.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close