Hollywood15. november 2015

Op mod 100 døde til koncert: Aflyser deres koncert i København

Det blodigste angreb i Paris fredag aften fandt sted på spillestedet Bataclan, hvor gerningsmænd detonerede bomber under Eagles of Death Metals koncert. Om ni dage skulle det californiske band have gæstet København,men grundet de tragiske begivenheder har bandet aflyst deres Europa-tour
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/10.5333724c.jpg
 All Over

De havde håbet på en festlig aften i musikkens tegn. Men fest blev forvandlet til blodigt mareridt, da flere gerningsmænd fredag aften åbnede ild mod gæsterne til Eagles of Death Metal-koncerten i Paris.

Op mod 100 blev dræbt, da gerningsmændene først skød og senere udløste deres selvmordsbomber inde i koncertsalen Bataclan, der ligger i det 11. arrondissement i den franske hovedstad.

Det lykkedes bandets medlemmer, der blandt andet tæller Josh Homme (også kendt fra Queens of the Stone Age) trommeslager Julian Dorio, frontsanger Jesse Hughes og bassist Matt McJunkins, at flygte ud af koncertsalen og i sikkerhed, men lørdag eftermiddag var der forlydender om, at flere af bandets medhjælpere savnes efter terroranslaget.

Der gik tilmed rygter om, at ét af bandets medhjælpere var døde, mens en anden var såret. Det er dog ikke noget, som myndigheder eller Eagles of Death Metal selv har be- eller afkræftet.

De tragiske begivenheder fredag aften har fået bandet til at aflyse sin Europa-turné, der blandt andet tæller en koncert i København om ni dage.

Her skulle Eagles of Death Metal have spillet en udsolgt koncert i Amager Bio 24. november.

- Gruppen tager hjem (til USA, red.), udtaler een unavngiven repræsentant for bandets samarbejdspartner Nous Productions til AFP.

Mareridtet i Bataclan begyndte sent fredag aften, da koncertgæsterne pludselig kunne høre eksplosionsagtige lyde inde i koncertsalen.

I første omgang troede gæsterne, at de høje lyde var en del af bandets show. Det gik dog hurtigt op for de mange gæster, at de var under angreb, og der opstod kaotiske tilstande, da de forsøgte at flygte.

Gerningsmændene begyndte herefter at skyde om sig – ”de henrettede koncertgæsterne én for én”, som flere øjenvidner efterfølgende har beskrevet det.

Skyderiet skabte stor panik, og de kaotiske scener udviklede sig, da gerningsmændene tog flere koncertgæster – efter alt at dømme over 100 – som gidsler.

Franske specialstyrker stormede koncertstedet for at befri gidslerne og overmande gidseltagerne, men tre ud af i alt fire gidseltagere nåede at detonere det sprængstof, de bar om sig i bælter.

Bandets medlemmer formåede at flygte ud af koncertsalen og i sikkerhed, men lørdag formiddag var der altså forlydender om, at flere af bandets medhjælpere savnes efter terroranslaget.

- Vi er stadig i gang med at undersøge, om alle bandets medlemmer og hjælpere er i sikkerhed. Vores tanker går ud til alle, som er involveret i denne tragiske situation, skrev bandet på sin Facebook-side omkring kl. 23.00 fredag aften – tolv timer senere kunne trommeslagerens kone fortælle det amerikanske medie Washington Post, at alle bandets medlemmer er i sikkerhed.

- Han ringede of fortalte, at han elskede mig, og at han var i sikkerhed. Alle på scenen lykkedes at komme væk, udtalte trommeslagerens kone ifølge Washington Post – men lørdag eftermiddag var det altså usikkert, om alle medhjælperne er i sikkerhed.

Bandet blev efterfølgende bragt i sikkerhed på en politistation i Paris. Trommeslageren i bandet har også haft kontakt til sin bror Michael, skriver det amerikanske band WSBTV.

- Han sagde, at de omkring seks sange inde i showet kunne høre - lang tid inden de så noget som helst - lyden fra ilden fra automatgeværer. Det var så højt, det lød højere end bandet, og så kastede de sig ellers på gulvet, siger broren Michael til det amerikanske medie og tilføjer:

- Da de rejste sig for at forlade stedet, kunne de se mænd med maskingeværer, der skød på alt og alle på spillestedet. 1.500 mennesker kunne der være på stedet. Jeg ved ikke, om tilskuerne sad ned eller var stod op, men Julian, forsangeren og nogle af bandets hjælpere flygtede ud af en dør backstage og ud på gaden, siger trommeslagerens bror.

Angrebet mod Bataclan var langt fra det eneste, der rystede Paris fredag aften.

Der blev også affyret skud mod en restaurant, lige som der blev detoneret flere bomber ved det franske stadion Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp.

Den franske præsident Francois Hollande befandt sig på tilskuerrækkerne og måtte evakueres.

Franske myndigheder satte lørdag middag dødstallet til at være mindst 127. Islamisk Stat har påtaget sig skylden for angrebet, der er det værste i Frankrig siden Anden Verdenskrig.

Sponsoreret indhold