Taylor Swift vinder retssag om sexkrænkelse

Foto: AOP

Fire års kamp for retfærdighed ser nu ud til at være slut for Taylor Swift. 

I 2013 var hun til et "Meet & Greet" arrangement i Denver, hvor hun stillede op til et billede med radioværten David Mueller. 

David Mueller havde dog svært ved at holde fingrene for sig selv, og han fik derfor godt fat i Taylor Swifts' baller under hendes nederdel. 

Ifølge sangerinden havde han så godt fat, at han ikke slap, da hun forsøgte at flytte sig. 

Selvom hun i første omgang ville holde episoden privat og ude af rampelyset, er sagen nu alligevel blevet meget offentlig. 

Taylor Swift valgte dengang at fortælle om episoden til David Muellers arbejdsplads, der efterfølgende valgte at fyre radioværten. 

Det fik ham dog til at sagsøge Taylor Swift for at have spredt falske rygter om ham, hvor han samtidig hævdede, at hendes påstande betød, at han ikke kunne finde et nyt job. 

Han forlangte derfor en erstatning på 3 millioner dollars fra sangerinden. 

Det fik med det samme Taylor Swift til at droppe ønsket om at holde episoden privat, og hun sagsøgte derfor radioværten for seksuelle krænkelser. 

Hun forlangte 1 dollar i erstatning, og gjorde det derfor fra start klart, at det især drejede sig om en symbolsk sag. 

Mandag faldt der endelig dom i sagen efter to års arbejde, og her dømte dommer og jury altså til Taylor Swifts fordel. 

David Mueller blev altså dømt til at betale den ene dollar til sangerinden, men den symbolske sejr har haft stor betydning for Taylor Swift. 

- Jeg vil gerne takke dommer William J. Martinez og juryen for deres medfølende overvejelser, mine advokater Doug Baldridge, Danielle Foley, Jay Schaudies og Katie Wright for at kæmpe for mig og for alle dem, der føler sig tavse efter en seksuel krænkelse. Og specielt tak til alle, der har tilbudt mig deres støtte gennem disse fire år og to års retssag, skriver hun i en meddelelse til US Weekly. 

Taylor Swift vil nu gå ind i kampen for at hjælpe folk, der har stået i samme situation som hende, men som ikke har haft ressourcer til at tage kampen op. 

- jeg anerkender det privilegium, jeg har i mit liv, i samfundet og i min mulighed for at klare de store omkostninger, der følger med til at forsvare mig selv i en sag som denne. Mit håb er nu at hjælpe alle dem, hvis stemmer også skal høres. Derfor vil jeg i den nærmeste fremtid give donationer til flere organisationer, der hjælper ofre for seksuelle krænkelser med at forsvare sig selv, skriver hun. 

Taylor Swift er en af de bedst tjenende sangerinder i USA. 

I galleriet herunder kan du se mange flere billeder af den smukke sangerinde gennem årene: 

10 år med Taylor Swift

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close