Hollywood10. september 2014

Sådan bliver Schumis liv derhjemme

Formel 1-mesteren fortsætter sit livs kamp derhjemme
Af af
Schumi er på vej hjem til sit hus i Gland. Her vil han fortsætte sin genoptræning
Schumi er på vej hjem til sit hus i Gland. Her vil han fortsætte sin genoptræning
 Fotos: AOPTirsdag kom det frem, at Michael Schumacher er på vej HELT hjem til sit hus i Gland i Schweiz - 254 dage efter at han kom alvorligt til skade i en skiulykke.

Nu skal den tidligere syvdobbelte Formel 1-verdensmester så fortsætte sin genoptræning inden for hjemmets fire vægge, og ifølge det tyske medie Bild har familien til sportsstjernen gjort meget for at give ham de bedste rammer for at han kan vende tilbage til et så normalt liv som muligt.

Ifølge Bild er der i hans og konen Corinnes hjem oprettet en 'miniklinik', hvor mellem fem og syv sygeplejersker og fysioterapeuter dagligt vil varetage pasningen og genoptræningen af 45-årige Michael Schumacher, der tilbragte flere måneder i kom efter sin alvorlige skiulykke, der fandt sted i slutningen af december sidste år.

LÆS OGSÅ: Efter 254 dage: Nu vender Schumi HELT hjem

LÆS OGSÅ: De skal hjælpe Schumi tilbage til livet

LÆS OGSÅ: Schumi er vågnet: Sådan er hans tilstand

Talskvinden for Formel 1-legenden, Sabine Kehm, udtalte i går i en pressemeddelelse:

- Michael er således klar til at fortsætte sin rehabilitering i sit hjem. I forhold til hvor alvorlige kvæstelser han led, så har der været fremskridt over de seneste måneder og uger. Der er dog stadig en lang og svær vej forude, skrev Sabine Kehm i pressemeddelelsen og tilføjede:

- Vi beder om, at man fortsætter med at respektere hans privatliv, og at spekulationer om hans helbredstilstand undgåes.

De mange måneder i koma har betydet, at Michael Schumacher i dag har alvorlige, og formentligt permanente, skader. Selv om familien eller holdet bag Michael Schumacher ikke har udtalt sig meget om hans tilstand, mener flere medier at vide, at Michael Schumacher i dag er lammet og kun kan kommunikere ved at blinke med sine øjne.

Den 45-årige racerkører har siden midten af juni opholdt sig på Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV) i Lausanne i Schweiz.

Lægerne på den schweiziske klinik har angiveligt sørget for at give Michael Schumacher en advanceret kørestol, hvori han kan sidde. Kørestolen vil sportsstjernen selv kunne styre ved hjælp af sin mund.

Derudover spekuleres der i, om en ny mikrochip-teknik kan blive løsningen på længere sigt for Michael Schumacher. Lægerne Darko Chudy og Vedran Deletis har således opfundet en mikrochip, der angiveligt kan hjælpe Schumi med at genvinde evnen til at tale og gå efter hans lange periode i koma.

Michael Schumacher forulykkede under en skitur 29. december i Meribel i de Franske Alper. Trods det faktum, at den syvdobbelte verdensmester bar hjelm, endte han alligevel med at slå hovedet så voldsomt, at han endte i koma.

I dagene efter den voldsomme ulykke gennemgik Michael Schumacher to operationer i hjernen for at stoppe en række blødninger.

Sponsoreret indhold