Hollywood 28. februar 2016

Pilou foretrækker Tobias Lindholm frem for Hollywood

Den danske filmstjerne er klar, hver gang Tobias Lindholm vil have ham med i en film
(Foto: Kaspar Wenstrup)
  Pilou Asbæk er hastet til Los Angeles for at være ved instruktøren Tobias Lindholms side, når der søndag aften uddeles Oscar-statuetter i millionbyen. Her er dramaet "Krigen", som Tobias Lindholm har instrueret, og som Pilou Asbæk spiller hovedrollen i, nemlig nomineret.  
  Den danske skuespiller er lige nu i gang med at optage en film med Scarlett Johansson i New Zealand, og det har ikke været nemt at overtale den amerikanske producent til at give ham fri på grund af et prisshow.  Egentlig skulle Pilou Asbæk være ankommet til Los Angeles tidligere på ugen. Men først fredag kunne han slutte sig til resten af det danske filmhold.   - Jeg har en kontrakt med en amerikansk produktion, og de ejer mig 100 procent. Det vil sige, at det er på deres præmisser at jeg får lov at være her, forklarer han.  
  - Så når en produktion vil arbejde over, så kan jeg ikke stille mig op og sige, at jeg skal nå et fly. Der er jeg i og for sig stadig bare en lille bonderøv fra Danmark, siger Pilou Asbæk og griner.   Men der er bud efter "den lille bonderøv", hvis internationale karriere for alvor har taget fart.   Ud over filmen med Scarlett Johansson er han også med i den nye sæson af den verdensomspændende successerie "Game of Thrones", og amerikanerne er i den grad ved at vænne sig til at sige "Pilou".  
  Men skulle han vælge mellem en karriere i Hollywood og en film med Tobias Lindholm ved roret, er der slet ingen tvivl.   - Jeg kan sige det så enkelt: Står jeg med muligheden for at være med i en gigantisk international produktion, eller at få lov at være med i Tobias Lindholms film i bare tre minutter, så ville jeg vælge Tobias til hver en tid, siger Pilou Asbæk.   - Han er min ven og min kollega og min filmfamilie. Han betyder meget for mig. Og jeg elsker ham som en bror.    - Der er ikke et menneske, der har betydet mere for mig arbejdsmæssigt. Og jeg er så taknemmelig for, at jeg får lov at være med i hans film, siger skuespilleren, der tre gange har spillet hovedrollen i en film, som Lindholm har instrueret.   Først i "R", så i "Kapringen" og nu i "Krigen".   - Om jeg så var på bryllupsrejse, så ville jeg sige, "hvornår starter vi?" Så meget holder jeg af manden, siger han og griner.  
  Han er ikke i tvivl om, at Tobias Lindholms talent om meget kort tid vil gøre, at han også vil få gang i en karriere i udlandet.   - I det sekund manden vil, så vil de største skuespillere, de største producenter og de største kunstnere i Hollywood stille sig i kø for at arbejde sammen med ham.   - Han er ubestridt en af de bedste manuskriptforfattere og instruktører, jeg har arbejdet sammen med, og nu har jeg altså arbejdet både på nationalt og internationalt plan. Han er en garant for god historiefortælling, siger Pilou Asbæk.   Om det kan blive til en Oscar til "Krigen", hvor han portrætterer en udsendt kompagnichef i Afghanistan, der bliver tiltalt for en krigsforbrydelse, bliver afsløret søndag. Men uanset hvad, så er Pilou Asbæk stolt.   - Vi er sindssygt stolte af at repræsentere Danmark herovre. Det virker, som om vores land har brug for at få en god og positiv oplevelse. Det er sindssygt fedt at få lov til at være dansker i Los Angeles lige nu. Og så er det underordnet, om vi vinder, siger han.  

Sponsoreret indhold