Morgan Freeman beskyldes for sexchikane

Morgan Freeman beskyldes for sexchikane af mindst otte kvinder.

Morgan Freeman beskyldes for sexchikane af mindst otte kvinder.

Foto: All Over Press

 

Endnu et prominent navn blandt mandlige skuespillere bliver nu beskyldt for sex-chikane og upassende opførsel over for kvindelige filmmedarbejdere i Hollywood.

Det er superstjernen Morgan Freeman, der beskyldes for sexchikane og upassende opførsel over for mindst otte kvinder i filmbyen.

80-årige Freeman er 'toppen af poppen' i Hollywood med en Oscar-statuette og yderligere fire nomineringer samt to Golden Globe-priser samt et hav af andre mindre film- og TV-priser.

Siden New York Times i oktober sidste år afslørede filmmogulen Harvey Weinstein i gennem årtier at have begået sex-overgreb på op mod 100 kvinder, er det under #Metoo-kampagnen væltet frem med beskyldninger mod fortrinsvis mandlige skuespillere og filmmedarbejdere.

Det kostede tidligere på året den dobbelte Oscar-vinder, Kevin Spacey, hans karriere.

Spacey, der er homoseksuel, sex-chikanerede angiveligt gennem årtier mænd i film- og teaterverdenen, og blev skrevet ud af Netflix-serien 'House of Cards', da beskyldningerne var på sit højeste.

Han blev også skrevet ud af en færdigklippet film, hvor han blev afløst af Christopher Plummer, der måtte genindspille alle Spaceys scener.

Og nu er turen kommet til Morgan Freeman, der ud over sin Oscar for rollen i 'Million Dollar Baby' har medvirket i en imponerende mængde film, blandt andet den film der oftest havner øverst på listen over verdens bedste film - 'Shawshank Redemption' eller 'En verden udenfor', som er den danske titel på fængselsfilmen, der blev nomineret til syv Oscars men ikke fik en eneste af de eftertragtede filmpriser.

TV-stationen CNN fortæller, at mindst otte kvinder beskylder Freeman for at have udsat dem for sexchikane eller 'upassende opførsel'.

Yderligere otte personer fortæller, at de har været vidner til Freemans chikane/upassende opførsel.

En ung kvinde, der ikke står frem med navn, fortæller til CNN om chikanen, som hun oplevede under optagelser i 2015, hvor hun var produktionsassistent på filmen 'Going in Style' med Morgan Freeman, Michael Caine og Alan Arkin i hovedrollerne.

Hun blev fra Freemans side nærmest dagligt udsat for upassende og ufrivillige berøringer og jævnlige kommentarer om sin krop og påklædning. En chikane der ifølge kvinden stod på i flere måneder.

Freeman kunne for eksempel finde på helt uopfordret at lade sin hånd hvile på den nederste del af hendes ryg, hvis han da ikke begyndte at massere hende samme sted, hvilket også var tilfældet flere gange.

- På et tidspunkt, hvor jeg havde nederdel på, forsøgte han at løfte den op og spurgte, om jeg havde undertøj på. Han fik ikke løftet min nederdel op, men han rørte ved den og prøvede, og jeg trak væk fra ham. Han kom nærmere og forsøgte igen. Til sidst bad Alan Arkin ham om at holde op, og så blev Morgan helt befippet og vidste slet ikke hvad han skulle sige, fortæller kvinden.

Men det var ikke den eneste gang inden for de seneste år, at Freeman optrådte upassende.

En kvinde fra produktionen af filmen 'Now You See Me' i 2012 fortæller, at Freeman chikanerede hende og hendes kvindelige kollega gentagne gange og kommenterede deres kroppe.

- Han kommenterede vores kroppe, og vi lærte hurtigt, at når han skulle indspille scener skulle vi på ingen måde have kropsnært tøj på, men skulle snarere iklæde os tøj, der var for stort, siger kvinden til CNN.

Inden CNN's afsløring var der tavshed fra holdet omkring Morgan Freeman, men efter afsløringen har han udsendt følgende udtalelse.

- Enhver, der kender mig eller har arbejdet sammen med mig, ved, at jeg ikke bevidst vil chikanere nogen eller få dem til at føle sig dårligt tilpas. Jeg undskylder over for enhver, som har følt sig utillpas eller, at jeg ikke har respekteret. Det har aldrig været min hensigt, udtaler Freeman.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close