Danske Camilla var med i "Titanic": Jeg hjalp Leo

Foto: All Over Press

I går afslørede danske Camilla Overbye Roos, at hun ved at medvirke i storfilmen "Titanic" tjente en million kroner, og at hun stadig får royalties ind på kontoen hver tredje måned -  til trods for at hendes scener blev klippet ud af filmen.

Her finder du den perfekte gave til film- og TV-elskeren. 

I denne dags udgave af BT uddyber Camilla Overbye Roos så, hvad hun ellers fik ud af at være medvirkende i den ikoniske storfilm fra 1997.

Camilla fortæller, at hun som 15-årige medvirkede i Lars von Triers gennembrudsfilm "Forbrydelsens Element" fra 1984, og det blev startskuddet til, at hun forsøgte at bryde igennem som skuespiller i USA.

I 1996 landede hun så en rolle i "Titanic" som den norske pige Helga Dahl. Meningen var, at Camilla Overbye Roos’ rolle skulle være en sidehistorie til Leonardo DiCaprio og Kate Winslets romance.

Derfor tilbragte den danske skuespiller seks måneder i Mexico, hvor de skulle indspille scener sammen. 

- Det var ligesom at være på lejrskole. Vi var sammen hele tiden i et halvlt år. Hvis man ville feste og høre musik, gik man ind til de irske skuespillere, ville man spille videospil, var det inde hos Leonardo, genkalder Camilla over for BT.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Camilla Overbye Roos ses her sammen med Trine Dyrholm. Foto: All Over Press.

Camilla fortæller også, at hun ofte hjalp den dengang 22-årige Leonardo DiCaprio med at håndtere filmens instruktør James Cameron, der havde ry for at være en krævende instruktør.

- Leonardo syntes nogle gange, at James Cameron var lidt for meget. Han var altid sød og mild over for mig, så en gang imellem bad Leonardo mig om at tage med på settet for at mildne James. "Romeo + Juliet" var lige kommet ud, mens vi lavede "Titanic", som havde gjort Leonardo til et stor teenageidol, men han var altid supersød og meget dygtig til sit arbejde, fortæller Camilla Overbye Roos om sit samarbejde med verdensstjernen i denne dags udgave af BT

Den danske skuespiller afslører, at hun stadig har kontakt med Leonardo DiCaprio.

- Du får ikke hans telefonnummer, haha, lyder det fra Overbye Roos.

Kunne du sende ham en mail, hvis du ville?

- Ja, det kunne jeg godt, svarer Camilla til BT

Filmen om den ulykkelige overklassepige Rose, den frie og fattige Jack - og ikke mindst skibet, der 'ikke' kunne synke – blev helt store vinder ved det efterfølgende Oscar-show i 1998. Her kunne Camerons hold forlade prisfesten med hele 11 Oscar-statuetter under armen; blandt andre for 'Bedste Film'.

Men der var bestemt heller ikke sparet på noget fra James Camerons side. Faktisk blev filmen - med en pris på 200 millioner dollars - én af de dyreste nogensinde, og det kostede mere at fremstille filmen, end det gjorde at bygge det oprindelige skib i begyndelsen af 1900-tallet!

På det anerkendte filmsite IMDb rangerer 'Titanic' på listen over de 500 bedste film nogensinde, og også de danske anmeldere faldt i svime over filmen, da den ramte biograflærredet i 1997.

Politikens anmelder Anders Rou Jensen havde - ligesom de fleste andre verden over - svært ved at få armene ned over James Camerons mesterværk. Anmelderen kvitterede i 1997 med fem ud af seks hjerter og kaldte filmen for 'en forbilledlig storfilm':

- Med dækkende, lidt type-agtige indsatser i alle væsentlige roller og med optimal udnyttelse af det genskabte Titanic som imponerende sætstykke har James Cameron hermed frembragt en forbilledlig storfilm af klassiske tilsnit, som på én gang evner at gribe om hjertet og holde hovedet koldt. Titanic gik under. Filmen lever smukt og tankevækkende videre i erindringen, skrev Politikens anmelder blandt andet.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close