Kate Winslet afslører: Leonardo DiCaprio skulle ikke spille Jack i "Titanic"

Kate Winslet og Leonardo DiCaprios roller som Rose og Jack i \

Foto: All Over Press

I denne måned er det 20 år siden, storfilmen "Titanic" fik premiere, og Kate Winslet og Leonardo DiCaprio fik spillet sig ind i vores hjerter som henholdsvis overklassepigen Rose Dewitt Bukater og den fattige fyr Jack Dawson.

Men nu afslører Kate Winslet, 42, at det til at starte med slet ikke var Leonardo DiCaprio, der skulle spille over for hende i filmen om det synkende skib. Oprindeligt var det nemlig Matthew McConaughey, der skulle spille den mandlige hovedrolle i "Titanic". Det fortalte Winslet, da hun for nylig var gæst i "The Late Show with Stephen Colbert".

- Jeg gik til audition med Matthew, er det ikke mærkeligt?, afslører Kate Winslet i TV-showet. 

- Jeg har aldrig sagt det offentligt før. Jeg gik til audition med Matthew, som var helt fantastisk. Det ville bare ikke have været hele den her Jack og Rose, Kate og Leo-ting, indrømmer Kate Winslet, der efter "Titanic" har udviklet et livslangt venskab med Leonardo DiCaprio.

Den britiske skuespiller bekræfter også, at det var filmselskabet Paramount, der ville have Matthew McConaughey til at spille Jack, mens filmens instruktør James Cameron insiterede på, at Leonardo DiCaprio skulle have rollen. 

Se Kate Winslet svare på en masse fan-spørgsmål om "Titanic" i videoen - artiklen fortsætter under videoen: 

Filmen om den ulykkelige overklassepige Rose, den frie og fattige Jack - og ikke mindst skibet, der 'ikke' kunne synke – blev helt store vinder ved det efterfølgende Oscar-show i 1998. Her kunne Camerons hold forlade prisfesten med hele 11 Oscar-statuetter under armen; blandt andre for 'Bedste Film'.

Men der var bestemt heller ikke sparet på noget fra James Camerons side. Faktisk blev filmen - med en pris på 200 millioner dollars - én af de dyreste nogensinde, og det kostede mere at fremstille filmen, end det gjorde at bygge det oprindelige skib i begyndelsen af 1900-tallet!

På det anerkendte filmsite IMDb rangerer 'Titanic' på listen over de 500 bedste film nogensinde, og også de danske anmeldere faldt i svime over filmen, da den ramte biograflærredet i 1997.

Politikens anmelder Anders Rou Jensen havde - ligesom de fleste andre verden over - svært ved at få armene ned over James Camerons mesterværk. Anmelderen kvitterede i 1997 med fem ud af seks hjerter og kaldte filmen for 'en forbilledlig storfilm':

- Med dækkende, lidt type-agtige indsatser i alle væsentlige roller og med optimal udnyttelse af det genskabte Titanic som imponerende sætstykke har James Cameron hermed frembragt en forbilledlig storfilm af klassiske tilsnit, som på én gang evner at gribe om hjertet og holde hovedet koldt. Titanic gik under. Filmen lever smukt og tankevækkende videre i erindringen, skrev Politikens anmelder blandt andet.

Se, hvordan "Titanic"-stjernerne ser ud i dag i galleriet:

Sådan ser Titanic-stjernerne ud i dag

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close