Så meget tjente hun: Danske Camilla var med i "Titanic"

Foto: All Over Press

De fleste husker historien om den ulykkelige overklassepige Rose, der hovedkulds forelsker sig i den frie og fattige Jack i James Camerons storfilm ”Titanic”.

Men det er måske de færreste af os, der var klar over, at en dansker også spillede med i filmen fra 1997.

Men den er god nok!

Den danske skuespiller Camilla Overbye Roos spillede rollen som den norske pige Helga Dahl – og Camilla Overbye Roos’ bankkonto mærker stadig, at hun var med i storfilmen.

Det fortæller hun til BT:

- Jeg tror, jeg fik en million kroner det første år. Det var meningen, at jeg skulle have været med på settet i først fem uger og så igen to uger efter en lille pause. Vi aftalte en ugeløn, og så endte jeg med at være på settet i et halvt år. Så løb det jo op, fortæller Camilla Overbye Roos til BT og tilføjer:

- Det er svært at sige, hvor mange penge jeg har tjent i alt, for der kommer jo stadig lidt penge ind fra royalties hver tredje måned.

Meningen var, at Camilla Overbye Roos’ rolle skulle være en sidehistorie til Leonardo DiCaprio og Kate Winslets romance.

Camilla Overbye Roos ses her sammen med Trine Dyrholm. Foto: All Over

Den dengang 27-årige danske skuespiller skulle spille rollen som Helga, der forelskede sig i Leonardo DiCaprios italienske ven Fabrizio, og hun tilbragte derfor et halvt år på filmsettet i Mexico.

James Camerons film blev dog så lang, at han til sidst valgte at klippe stort set alle scener med Camilla Overbye Roos ud af filmen.

Alligevel tjener hun altså stadig penge på filmen, der som bekendt havde premiere i 1997.

Du kan tage den ultimative ”Titanic”-quiz nederst i denne artikel.

Filmen om den ulykkelige overklassepige Rose, den frie og fattige Jack - og ikke mindst skibet, der 'ikke' kunne synke – blev som bekendt den helt store vinder ved det efterfølgende Oscar-show i 1998.

Her kunne Camerons hold forlade prisfesten med hele 11 Oscar-statuetter under armen; blandt andre for 'Bedste Film'.

Men der var bestemt heller ikke sparet på noget fra James Camerons side. Faktisk blev filmen - med en pris på 200 millioner dollars - én af de dyreste nogensinde, og det kostede mere at fremstille filmen, end det gjorde at bygge det oprindelige skib i begyndelsen af 1900-tallet!

Inden manuskriptet kom helt på plads, blev der luftet flere prominente skuespil-navne til at spille de forskellige roller. Blandt andre skulle Tom Cruise have været i spil til rollen som den fattige Jack Dawson, der forelsker sig hovedkulds i overklassepigen Rose DeWitt Bukater.

Den rolle gik som bekendt til den unge Leonardo DiCaprio, hvis karriere herefter strøg til vejrs.

Du kan tage den ultimative ”Titanic”-quiz nederst i denne artikel.

På den anerkendte IMDb rangerer 'Titanic' på listen over de 500 bedste film nogensinde, og også de danske anmeldere faldt i svime over filmen, da den ramte biograflærredet i 1997.

Politikens anmelder Anders Rou Jensen havde - ligesom de fleste andre verden over - svært ved at få armene ned over James Camerons mesterværk. Anmelderen kvitterede i 1997 med fem ud af seks hjerter og kaldte filmen for 'en forbilledlig storfilm':

- Med dækkende, lidt type-agtige indsatser i alle væsentlige roller og med optimal udnyttelse af det genskabte Titanic som imponerende sætstykke har James Cameron hermed frembragt en forbilledlig storfilm af klassiske tilsnit, som på én gang evner at gribe om hjertet og holde hovedet koldt. Titanic gik under. Filmen lever smukt og tankevækkende videre i erindringen, skrev Politikens anmelder blandt andet.

Gå om bord i denne ultimative "Titanic"-quiz herunder og find ud af, om du er en vaskeægte fan af James Camerons mesterværk:

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close