Kan du bestå verdens sværeste ”Titanic”-quiz?

(Foto: All Over)

Er du en af dem, der har set ”Titanic” til hudløshed? Og mener du, at du kender overklassepigen Rose og den fattige, men frie Jack som din egen bukselomme?

Ja, så er der måske en chance for at du kan bestå denne test. SE og HØR giver dig her den ultimative ”Titanic”-quiz, og vi kan allerede nu afsløre, at du skal have set storfilmen en del gange, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at bestå den.

Du kan tage quizzen nederst i denne artikel.

Filmen om den ulykkelige overklassepige Rose, den frie og fattige Jack - og ikke mindst skibet, der 'ikke' kunne synke – blev som bekendt den helt store vinder ved det efterfølgende Oscar-show i 1998. Her kunne Camerons hold forlade prisfesten med hele 11 Oscar-statuetter under armen; blandt andre for 'Bedste Film'.

Men der var bestemt heller ikke sparet på noget fra James Camerons side. Faktisk blev filmen - med en pris på 200 millioner dollars - én af de dyreste nogensinde, og det kostede mere at fremstille filmen, end det gjorde at bygge det oprindelige skib i begyndelsen af 1900-tallet!

Inden manuskriptet kom helt på plads, blev der luftet flere prominente skuespil-navne til at spille de forskellige roller. Blandt andre skulle Tom Cruise have været i spil til rollen som den fattige Jack Dawson, der forelsker sig hovedkulds i overklassepigen Rose DeWitt Bukater.

Den rolle gik som bekendt til den unge Leonardo DiCaprio, hvis karriere herefter strøg til vejrs.

Du kan tage quizzen nederst i denne artikel.

På den anerkendte IMDb rangerer 'Titanic' på listen over de 500 bedste film nogensinde, og også de danske anmeldere faldt i svime over filmen, da den ramte biograflærredet i 1997.

Politikens anmelder Anders Rou Jensen havde - ligesom de fleste andre verden over - svært ved at få armene ned over James Camerons mesterværk. Anmelderen kvitterede i 1997 med fem ud af seks hjerter og kaldte filmen for 'en forbilledlig storfilm':

- Med dækkende, lidt type-agtige indsatser i alle væsentlige roller og med optimal udnyttelse af det genskabte Titanic som imponerende sætstykke har James Cameron hermed frembragt en forbilledlig storfilm af klassiske tilsnit, som på én gang evner at gribe om hjertet og holde hovedet koldt. Titanic gik under. Filmen lever smukt og tankevækkende videre i erindringen, skrev Politikens anmelder blandt andet.

Gå om bord i denne ultimative "Titanic"-quiz herunder og find ud af, om du er en vaskeægte fan af James Camerons mesterværk.

 

 

Og herunder kan du se et kæmpe galleri med stjernerne fra filmen dengang og i dag:

Sådan ser Titanic-stjernerne ud i dag

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close