Hollywood16. august 2018

Jamie Oliver mødt med had og slag

En simpel opfordring til mænd i al almindelig tændte et had mod kendis-kokken Jamie Oliver
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jamie-oliver-16082018.jpg
 Foto: All Over Press
Jamie Oliver har i en alder af 43 opnået flere end de meste.
Kendis-kokken, der fik sit TV-gennembrud på verdensplan i 1999 med serien "The Naked Chef" har et større internationalt restaurantimperium, han har fri adgang til medierne, når han vil sprede diverse budskaber om fødevarer, hans kogebøger er alle bestsellere, han er blevet adlet, har en smuk kone og fem dejlige børn og er god for værdier til mere end 2,5 milliarder kroner. Men i begyndelsen af sin karriere blev han lagt for had af en stor del af den britiske befolkning.
Det var, da han slog igennem med debutserien "The Naked Chef". BBC-serien blev fra starten i 1999 optaget i Jamie Olivers eget hjem i hverdagsagtige situationer, hvor hans kæreste Jools gerne var på job eller ude til diverse sociale aktiviteter. Mens Jools var uden for hjemmet kogte, stegte og bagte Jamie det bedste han havde lært, og som ved et mirakel stod der altid en masse lækre retter klar, når Jools hev et slæng venner med hjem, når hun vendte tilbage fra job eller fra en ude i byen med veninderne. Jamies madlavning på TV foregik altid i en afslappet stil, som om det var den nemmeste sag i verden at trylle en buffet med lækre retter frem.
TV-serien satte nye forventninger til britiske mænd og opfordrede dem til at begynde at lave mad derhjemme. Men på trods af seriens umiddelbare succes hos seerne, var det absolut ikke alle, der var begejstrede for den læspende, hurtigsnakkende, unge TV-kok. Det fortæller han i et nyt interview. - Det at opfordre mænd til at deltage i madlavningen var slet ikke populært, siger Oliver.
Han var selv i begyndelsen af 20'erne og var slet ikke klar over, hvor "politisk" "The Naked Chef" var, men det mærkede han hurtigt på den respons, han fik på programserien fra dele af den britiske befolkning. Da serien havde sin debut i 1999, registrerede Jamie Oliver en ændring i kønsrollemønsteret i Storbritannien, hvor kvinder i lige så høj grad som mænd var udearbejdende på fuld tid. Men i køkkenet kunne Jamie Oliver ikke registrere nogen forandring i takt med kvindernes indtog på arbejdsmarkedet. - Både mænd og kvinder kom helt udmattede hjem fra job klokken 18, men mændene forventede fortsat, at deres hustruer tilberedte og serverede aftensmad for dem, siger Oliver og fortsætter. - Men det gjorde kvinderne ikke - og med rette. Begge havde fuldtidsarbejde, begge havde ømme fødder, når de kom hjem og begge bidrog til huslejen, siger Jamie Oliver.
I "The Naked Chef" lærte Jamie Oliver kvinderne, at hvis han kunne klare at lave mad til både Jools og vennerne, så var der ingen grund til, at deres egne mænd ikke kunne gå i køkkenet og lave mad til dem. Så hos kvinderne var serien en bragende succes, og det er dem, Jamie Oliver kan takke for sit gennembrud, men den skabte samtidig nogle forventninger til mænd, som flere af dem for i flint over. - En stor gruppe mænd hadede mig inderligt dengang. Jeg oplevede det i medierne og også privat. Jeg blev chikaneret, jaget og enkelte gange kom det til korporlig vold. Det var indædt had, og det varede i to år, fortæller den succesrige TV-kok. I dag oplever han ikke længere det indædte had fra britiske mænd, der helst så maden stå på bordet, når de kommer fra arbejde, og han bruger flere kræfter på at toppes med sin kendis-kollega Gordon Ramsay end den menige britiske mand. Galleri - fotos af Jamie Oliver, Jools og børnene:

Jamie Oliver med kone og børn (billeder gennem tiden)

null

Sponsoreret indhold