Hollywood 4. januar 2019

Hul igennem for Martin Greis: Udlandet kalder

Årets sidste måned tog en overraskende god drejning for den 38-årige skuespiller Martin Greis, der har scoret to udenlandske roller.
(Foto: Kaspar Wenstrup)

Omtumlet og lykkelig.

Det er nogenlunde sådan, Martin Greis har det efter en surrealistisk uge på jobbet som skuespiller.

– I midten af december lavede jeg en casting til en amerikansk TV-serie.

Dem har jeg lavet rigtig mange af, hvor jeg har været virkelig tæt på at få rollen og været blandt de sidste, der blev sorteret fra, fortæller den 38-årige skuespiller til SE og HØR.

Derfor var han egentlig også indstillet på at holde juleferie, men så ...:

– Jeg lavede castingen mandag, og min engelske agent ringede til mig onsdag og sagde, at jeg ville blive hentet torsdag morgen, siger Martin, der bor med sin kone Katrine Greis-Rosenthal og deres tre børn i Taarbæk i Nordsjælland.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Privat danner Martin Greis par med Katrine Greis-Rosenthal. De har børnene Emma-Mai, ni, Ester, seks, og August på to år. (Foto: Mikael Rieck)

Hentet i limousine

Det handlede derfor om at være omstillingsparat fra det ene øjeblik til det andet.

– Torsdag morgen holdt der en limousine og ventede på mig. Jeg blev kørt i lufthavnen og fløj til Prag, siger Martin Greis, der her skulle til kostume- og sminkeprøve.

Han har scoret rollen som den tyske skurk Nikolai Müller i serien ”Whiskey Cavalier”, som er amerikanske ABC’s nye seriesatsning.

Tilbage på hotellet stod en massør klar til at gøre Martin parat til de kommende dages anstrengelser.

– Det er en del af det amerikanske setup, som er ret sjovt at prøve, griner Greis.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV2/Rolf Konow)

Hen over jul og nytår kunne du nyde Katrine Greis-Rosenthal som Jakobe i ”Lykke-Per”. Og her i januar kan parret opleves sammen i Thomas Vinterbergs film ”Kursk”. – Vi er meget taknemmelige for, at vi har nok at se til, men vi er gode til at bakke hinanden op. (Foto: TV2/Rolf Konow)

– Fredag var der kostumeprøve, og lørdag var første dag på settet, hvor jeg blev bundet op i reb og blev tæsket og overhældt med vand, der skulle ligne benzin. Så var vi ligesom i gang, forklarer han om den lidt surrealistiske arbejdsuge.

Søndag gik turen så tilbage til Danmark, hvor han kunne nyde julen og nytåret med familien, inden han vender tilbage til Prag her i januar til flere optagelser.

– Det rigtig positive er, at jeg ikke bliver slået ihjel, så det er godt i forhold til mit videre virke i serien, afslører Martin Greis, der til februar skal til Berlin for at arbejde, da han også har fået en førende rolle i en tysk film. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold