Nu er det min tur

Katrine Greis-Rosenthal har lige nu fuld fart på karrieren.

Katrine Greis-Rosenthal har lige nu fuld fart på karrieren.

(Foto: Dan Mariegaard)

Med to skuespillerjob og tre børn i Taarbæk-hjemmet nord for København kræver det en del koordinering for 33-årige Katrine og 38-årige Martin Greis-Rosenthal at få familieliv og karriere til at gå op i en højere enhed.

– Det er klart, at vi ikke begge kan have hovedroller samtidig, for så hænger logistikken ikke sammen, siger Katrine, da SE og HØR møder hende til pressemødet for TV2 Charlie-serien ”Sygeplejeskolen”, som hun medvirker i.

– Vi kan jo ikke begge være væk i fire måneder, så nogle gange er vi nødt til at sige: ”Hvis tur er det?”.

Artiklen fortsætter under billledet ...

– Det går hele tiden i bølger. Han har været oppe at ringe, og nu er det mig. Vi prøver at fordele det, men det er jo ret svært, siger Katrine. Her i selskab med sin 38-årige mand Martin Greis-Rosenthal kendt fra bl.a. ”Badehotellet” og ”Krøniken”. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Lige nu kan man sige, at min karriere peaker rigtig meget. Så nu er det lidt min tur, fastslår stjernen.

Og med både ”Sygeplejeskolen”, den kvindelige hovedrolle i Bille Augusts ”Lykke-Per”, en mindre rolle i TV2’s ”Kriger” og medvirken i Thomas Vinterbergs kommende film ”Kursk” med Colin Firth og Léa Seydoux i hovedrollerne må man sige, at Katrine Greis-Rosenthal er topaktuel for tiden.

Artiklen fortsætter under billledet ...

Katrine kan lige nu ses i rollen som sygeplejersken Nina Neergaard i TV2 Charlies ”Sygeplejeskolen”. Preben Kristensen medvirker også i serien. (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

En dukkert i Øresund

Den kønne brunette, som er mor til datteren Esther Liv på knap seks, sønnen August Levy på to et halvt og bonusdatteren Emma-Mai på ni, sætter pris på, at manden også er skuespiller.

– Praktikken er helt klart en udfordring, men størstedelen af tiden er det en virkelig stor gave.

– Vi har en stor forståelse for hinandens arbejde og kan hjælpe hinanden med scener og replikker, fortæller Katrine om forholdet til Martin, der blandt andet er kendt fra TV2’s ”Badehotellet”.

Artiklen fortsætter under billledet ...

I Bille Augusts ”Lykke-­Per” spiller Katrine rollen som Jakobe, mens titelrollen spilles af Esben Smed. ”Lykke­-Per” kommer også som miniserie på TV2. (Foto: Rolf Konow)

– Og så arbejder vi jo rigtig meget hjemmefra.

– Meget af éns forberedelse til film, TV og teater er jo hjemme i stuen og på arbejdsværelset, så vi er meget hjemme.

– Og der er vi gode til at tage nogle pauser og hoppe i Øresund eller gå en tur i Dyrehaven, fordi vi bor der, hvor vi bor.

Børnetur på skift

– Vi bruger naturen rigtig meget, fortæller skønheden, som bor i en ældre villa fra 1890.

– Det passer også fint, at den ene i ægteskabet er mere i fokus end den anden i perioder.

Artiklen fortsætter under billledet ...

Parret mødte hinanden gennem et samarbejde på teaterskolen. – Jeg gik på 2. år, og han var uddannet skuespiller, fortæller Katrine. De har nu været sammen i ni år og været gift siden 2012. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg synes, vi er gode til at unde hinanden det bedste, understreger Katrine.

– Vi synes begge, at den anden er virkelig hårdtarbejdende i forhold til de forskellige roller, vi har – som mor og far, kæreste, skuespiller og gode samfundsborgere.

– Så når en af os laver det, man allerhelst vil, er den anden støttende og tager børneturen derhjemme med et smil på læben. For det kræver det – ellers kan man ikke det her.

"Sygeplejeskolen" kan ses hver søndag kl. 20.55 på TV2 CHARLIE.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close