Martin Greis på havet: Her stresser jeg af

Båden har troligt sejlet med mig i mange år. Og den gør lige præcis, som den skal.
Den er ingen skønhed, men den kan fragte venner og familie rundt, så man kan nyde Københavns kanaler, og så er den rigtig sødygtig, roser Martin Greis sin båd.

Båden har troligt sejlet med mig i mange år. Og den gør lige præcis, som den skal.
Den er ingen skønhed, men den kan fragte venner og familie rundt, så man kan nyde Københavns kanaler, og så er den rigtig sødygtig, roser Martin Greis sin båd.

Foto: Kaspar Wenstrup

De sidste måneder har der været fart over feltet i Martin Greis’ liv. Det er dog lutter gode ting, der har sat gang i hverdagen. Den 35-årige skuespiller er nemlig blevet far for tredje gang, har købt hus i Taarbæk med sin kone Katrine Greis-Rosenthal, og så er der for alvor blevet sat skub i hans internationale karriere.

Heldigvis har Martin båden Kukuhela på Christianshavn, og når han sætter sig til rette i den, er der ikke plads til stress og jag.

– Båden er min ventil. Man kan gå til porcelænsmaling og så mange andre ting for at stresse af. At sejle er mit frirum. Det kan være når som helst, jeg sejler en tur med familien eller alene. Efter en travl arbejdsdag eller en aften, hvor vi tager børnene og en madkurv med i båden, fortæller Martin, der har overtaget den fra sin mor og hendes mand og derfor har mange gode barndomsminder
fra den.

Nye tider
Indtil for nylig boede familien Greis i en lejlighed på Christianshavn. Men efter at yngstemanden meldte sin ankomst, måtte familien indse, at pladsen blev for trang.

– Vi har vendt vores lejlighed på hovedet ad flere omgange og har tænkt ud af boksen, men nu blev det for småt. Så vi har fundet et hus i Taarbæk. Der er åbent ud til haven, og vi kan gå lige ned til vandet. Vi er vanvittig glade for det. Det har været en stor beslutning, da Christianshavn har givet os følelsen af at komme hjem. Det kan man ikke købe for penge, men det får vi derude, fortæller Martin.

Midt i flytningen og familieforøgelsen har Martin Greis været fem uger på Bornholm, da han spiller den mandlige hovedrolle i serien ”Ø”.

– Det er en thriller, der er produceret af Studio+, som er et stort fransk produktionsselskab. I 2016 lancerer de en international streamingtjeneste a la Netflix i hele verden. Her skal thrilleren være en del af de serier og film, der skal markere den nye tjeneste, fortæller Martin.

– Serien handler om politikvinden Ella, der efter en karrieremæssig fodfejl finder sig selv på en ø langt ude i Østersøen. Her bliver hun sat sammen med den lokale politiassistent Marco, og sammen skal de løse en mordgåde, fortæller Martin, der spiller rollen som Marco, mens den engelske skuespiller Joanna Christie spiller den kvindelige hovedrolle.

– Vi filmede på Bornholm hele ugen, og så skyndte jeg mig hjem med et fly fredag morgen, for vores søn var kun fem uger på det tidspunkt, fortæller Martin.

Farmand på havet
Nu er de fleste flyttekasser ved at være pakket ud, og det er meget godt. For snart tager Martin til Zagreb i Kroatien, da han skal være med i filmen om bokseren Jørgen ”Gamle” Hansen.

Selv om det betyder tid væk fra familien, så er Martin glad for de internationale udfordringer. Skuespilleren er nemlig vild med eventyr, og det må gerne være på vandet.

– Jeg tog den store manddomsprøve, da jeg sejlede over Atlanten, inden jeg blev far for første gang. Jeg var lige blevet fastansat på Aarhus Teater og skulle til at være far, og så tænkte jeg, at hvis det skulle være, så skulle det være nu. Jeg sejlede med en dansk skipper og nogle andre gaster. Mit bedste minde på en båd er fra dengang. Jeg lå helt ude i forstævnen, et par dage efter at vi var sejlet fra Kap Verde, da vi blev mødt af en flok delfiner.

Og heldigvis er der stadig mulighed for at samle mange flere minder til vands. For selv om familien flytter fra Christianshavn, så bliver båden liggende.

– Der er næsten altid spændt et sikkerhedsnet ud under os, men det er der ikke på samme måde ude på havet, og det er det samme, når man får børn. Der er nogle konsekvenser, og ansvaret for, at det går godt, ligger i sidste ende hos en selv. Det synes jeg er meget berigende. Både det at sejle og også det at få børn.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close