Pete Davidsons nedture: Far dræbt 11. september og selv ramt af psykisk sygdom

Pete Davidson var blot syv, da hans far omkom i 11. september-angrebene i New York.

Pete Davidson var blot syv, da hans far omkom i 11. september-angrebene i New York.

Foto: MEGA

Pete Davidson har været igennem flere store kriser de seneste måneder.

Tilbage i oktober-måned brød han og Ariana Grande deres forlovelse – blot få måneder efter, at han havde stillet hende det store spørgsmål.

Efterfølgende afslørede den 25-årige komiker og skuespiller, at han kæmpede med selvmordstanker; både som følge af bruddet og som følge af den psykiske lidelse, han kæmper med.

I 2017 blev han efter et længere udredningsforløb diagnosticeret med personlighedsforstyrrelsen borderline, der blandt andet viser sig ved, at man har svært ved at være i tætte relationer med andre, og at man ofte handler impulsivt og har svært ved at rumme sine følelser.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dengang fortalte Pete Davidson, at det var en hård besked at få, og at hele år 2017 blev en lang kamp for at forstå og acceptere diagnosen.

Pete Davidson har desuden den kroniske tarmsygdom Chrohns. Sygdommen er en kronisk betændelsestilstand, som i perioder giver mavesmerter og diarré samt vægttab.

Det er dog ikke kun i sit voksne liv, at ”Saturday Night Live”-stjernen har haft det svært.

Hans mor har tidligere fortalt, at Pete Davidson allerede som barn var tynget af sine mørke tanker – blandt andet i kølvandet på den tragedie, der ramte familien 11. september 2001.

Pete Davidsons far Scott var brandmand og blev dræbt i terrorangrebet i New York 11. september 2001.  

Artiklen fortsætter under billedet...

I alt omkom 343 brandmænd under angrebene 11. september 2001. Foto: MEGA

Pete Davidson var syv år gammel, da hans far blev dræbt. Efterfølgende valgte han at få tatoveret sin fars brandmandskilt på sin venstre arm for at ære ham.

Dødsfaldet satte sine tydelige spor hos Pete Davidson, der i dag har svært ved at stole på folk:

- Min store udfordring er at stole på folk. Den ene dag var min far her, den næste dag var han væk, har Pete Davidson tidligere fortalt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Pete Davidson blev diagnosticeret med borderline sidste år. Foto: MEGA

Så sent som lørdag måtte politiet i New York opsøge Pete Davidson for at sikre sig, at den 25-årige komiker og skuespiller var okay.

Kort forinden havde Pete Davidson nemlig delt et bekymrende opslag på sin instagram-profil, hvori han antydede, at han ikke længere ønskede at leve. Kort efter han havde delt sit opslag, slettede han hele sin profil.

Politiet i New York kunne dog oplyse, at den 25-årige ”Saturday Night Live”-stjerne efter omstændighederne har det godt, og at han befandt sig på sin arbejdsplads på 30 Rockefeller, da det lykkedes dem at finde ham.

I det nu slettede opslag skrev Pete Davidson:

- Jeg gør mit bedste for at blive her hos jer, men jeg ved ærlig talt ikke, hvor længe jeg kan holde til det. Alt jeg har forsøgt, har været at hjælpe folk. Husk på, at det var det, jeg fortalte, skrev Pete Davidson.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det nu slettede opslag på instagram. Foto: Instagram

De bekymrende ord fik straks flere af Pete Davidsons over to millioner følgere til at sende varmende ord i retning mod den unge stjerne, der i længere tid har kæmpet med psykiske problemer.

Også flere kendte gav udtryk for, at de støtter Pete Davidson - blandt andre Nicki Minaj og Jada Pinkett Smith.

Artiklen fortsætter under billedet...

Pete Davidson og Ariana Grande, mens de stadig var sammen. Foto: MEGA

Tilbage i oktober måned brød Ariana Grande og Pete Davidson deres forlovelse, hvor Ariana var så generøs at returnere den svinedyre ring, som han havde købt til hende.

Pete Davidson har sidenhen fortalt, at han har kæmpet med selvmordstanker i kølvandet på bruddet – blandt andet fordi han oplevede, at han blev udsat for en ondsindet hetz.

Se videoen herunder: Ariana Grande og Pete Davidson fotograferet sammen i New York 18. august 2018, mens de stadig var sammen. 

 

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close