Hollywood 24. februar 2017

Ellen raser over Trump

DeGeneres raser over Trump-regeringens nye politik, der fjerner transseksuelle skoleelevers rettigheder.
Foto: All Over

Så er der krig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Onsdag den 22. februar blev dagen, hvor den nyudnævnte amerikanske præsident kom med sit første anslag mod seksuelle minoriteter i USA. Donald Trump (R) udsendte et memo til amerikanske skoler om at glemme en besked, den tidligere præsident, Barack Obama sidste år udsendte.

Kort og godt drejer det sig om, hvilket toilet transseksuelle amerikanske skoleelever skal bruge, når de skal besørge. Det er nu blevet en politisk varm kartoffel, og Trump vil ikke forsætte den tidigere præsidents politik, der anbefalede skolerne at lade de transkønnede bruge det toilet, de følte sig mest tryg ved.

Det er nu slut, og det fik kendte til at fare i flint på de sociale medier, torsdag. Ikke mindst USA's ukronede talkshow-dronning, Ellen DeGeneres, som sidste år fik en pris fra Obama for det arbejde, hun har gjort for seksuelle minoriteters rettigheder i USA.

- Jeg ser nyhederne om fjenelsen af loven, der beskytter transseksuelle. Det handler ikke om politik, det handler om menneskerettigheder! skrev Ellen på Twitter.

Overalt i USA udbrød protester på de sociale medier under hashtagget #resist.

Anslaget kommer som en overraskelse for de fleste. Ikke mindst fordi Trump tidligt i sin kampagne allierede sig med reality-stjernen, Caitlyn Jenner, der selv er transseksuel. Under stor mediebevågenhed mødtes hun med Donald i hovedkvarteret, Trump Tower, for at tisse på dametoilettet.

Dengang gik Trump imod sit eget partis græsrødder og sagde, at han ikke ville blande sig i, hvor transseksuelle skulle gå på toilettet.

Se flere billeder fra Trumps indsættelsesfest i januar her:

Billeder fra præsident Donald Trumps indsættelsesfest i januar 2017

Sponsoreret indhold