Hollywood30. marts 2016

SE og HØR møder Caitlyn: Jeg tager ikke lykken for givet

SE og HØR møder Caitlyn Jenner, der i 2015 gik fra at være en mandlig OL-helt til at være verdens mest kendte transseksuelle kvinde.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/untitled_3.jpg
 Foto: All Over

Historien er næsten for utrolig.

Først var han OL-guldvinder. Bruce Jenner blev i 1976 en ærkeamerikansk folkehelt. Han vandt USA’s OL-ære tilbage fra russerne i atletikdisciplinen tikamp midt under den kolde krig. Årtier senere kom han atter på folks læber, da han blev kendt som Kim Kardashians papfar i den ekstremt populære TV serie ”Keeping Up with the Kardashians”. Nu er han kvinden Caitlyn Jenner.

https://imgix.seoghoer.dk/vf.jpg

Høfligheden selv
Hun er høj og rank. Lidt klodset. Og meget høflig. SE og HØR møder hende på Four Seasons-hotellet i Beverly Hills, og den 66-årige konservative, transseksuelle kvinde har meget på hjerte.

- Jeg vil meget gerne rundt til andre lande og tale om transrettigheder. Jeg er vild med Danmark, og jeg elsker at møde mennesker fra hele verden, siger Jenner, da hun hører, at SE og HØRs udsendte er fra Danmark.

– Hvis du skal se tilbage på det sidste år, hvad har så været det sværeste ved at springe ud som transperson?

– Jeg har det så godt med at være mig selv – så den del har faktisk været let. For første gang i mit liv vågner jeg og tænker: ”Jeg er lykkelig”. Det er en meget rar følelse. Det sværeste har været at lære om det transseksuelle miljø. Jeg havde aldrig mødt en anden transperson, før jeg blev Caitlyn.

- Mange mennesker tager lykke for givet. Det skal man ikke, for det er ikke alle, der opnår lykke. Når man finder lykken, føles det bedre end noget andet. Min lykke er, at jeg nu hver eneste dag kan være mig selv. 100 procent, siger Caitlyn.

Sønnen vidste det først
Da Caitlyn sprang ud, var det hendes ret ukendte søn Brandon, som kun er sporadisk med i ”Keeping Up with the Kardashians”, som Caitlyn betroede sig til.

– Den første, jeg talte med om det, var min søn Brandon. Han er min ”Gandhi”, og selv om alle mine børn godt vidste, hvad der foregik, var der ingen, der turde snakke om det. Kun Brandon. Og han sagde til mig: ”Far, jeg har altid været stolt af at være din søn. Hvis jeg er i lufthavnen og viser mit ID, siger folk: ”Gud, er din far Bruce Jenner. Ham kan vi godt lide”. Og det fortalte han mig. Men han sagde også, at han aldrig har været mere stolt end lige nu. Bagefter tænkte jeg: ”Okay, det var den første. Det her skal nok gå”. Og sådan fortsatte det, siger Caitlyn.

https://imgix.seoghoer.dk/brucebrandon.jpg

24 års ægteskab
Bruce var gift med Kris Jenner i 24 år, og de er venner i dag.

– Jeg fortalte hende om ”det” for 25 år siden, da vi mødtes. Ja, jeg underspillede det, fordi jeg aldrig troede, at det ville komme så vidt. Men vi havde 25 dejlige år sammen. Hun er fantastisk, og nu har vi det skønt sammen. Nogle gange har hun svært ved det, og det forstår jeg udmærket. Når vi er sammen, griner vi helt vildt meget sammen, siger hun.

Men det er ikke let at smide sit gamle liv væk. Absolut ikke. Og faktisk bliver man som transseksuel nødt til at dele sit liv op i to dele – selv om det lyder lidt

skørt, fortæller hun.

– Bruce var et godt menneske, og han havde et godt liv med sine børn. Når man skifter sin identitet, ved man, at det er det rigtige. Men nogle gange følte jeg, at jeg smed ham væk, og det var hårdt, siger Caitlyn.

Hør hvad SE og HØRs Hollywood-journalist mener om Caitlyn Jenner:

Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Politisk kontroversiel
Caitlyn Jenner er konservativ – og Det Republikanske Parti arbejder nærmest imod både homo- og transseksuelles rettigheder.

– Jeg tror, at det er vigtigt, at man forstår, at der findes forskellige holdninger i samfundet. Både inden for min minoritet og inden for alle andre. Spørgsmålet er, hvordan vi kan løse problemerne og stadig elske hinanden, siger Caitlyn.

– Har du nogensinde fået en respons fra Det Republikanske Parti, når du har støttet dem?

– Jeg har aldrig sagt, at jeg støttede Ted Cruz, men at jeg godt kan lide ham. Men jeg vil også gerne sige, at af alle de republikanske kandidater er Ted Cruz nok den værste for os transseksuelle. Det er vigtigt, at vores land er stærkt, og det er derfor, jeg godt kan lide ham. Hvis han blev bedre til transseksuelles rettigheder, ville jeg stå klar. Men har de kontaktet mig? Nej! Og det var jeg overrasket over.

Caitlyn om mode
– Min familie har altid været interesseret i mode, og det er jo noget, der er kommet hen ad vejen. Men jeg vidste dengang ikke helt, hvad der skete i mit hoved. Men jeg observerede, og mens jeg gjorde det, blev jeg meget bevidst om min påklædning. Mange i transmiljøet mener, at jeg ikke burde gøre et så stort nummer ud af det, men det er anderledes for mig. Jeg bliver fotograferet hver eneste dag. Derfor går jeg også meget op i det.

https://imgix.seoghoer.dk/kuwtk.jpg
https://imgix.seoghoer.dk/bruce.jpg
 Foto: All Over
https://imgix.seoghoer.dk/bruce2.jpg
 Foto: All Over

Sponsoreret indhold