Hollywood14. december 2017

Disney køber mediegigant for 330 milliarder

Især opkøbet af filmselskabet 21st Century Fox åbner mange muligheder for Disney.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/31.2.13605478.jpg
 Foto: All Over

TV-stationen Fox har fået et tilbud, de ikke kunne sige nej til.

Rupert Murdock, der i mange år har synonym med TV-stationen, vil være fortid, efter Disney har opkøbt mediegiganten. Det oplyser tegnefilmsproducenten i en pressemeddelelse.

Og det koster Disney intet mindre end 330 milliarder kroner. Og det stopper ikke der.

Udover Fox Broadcasting Network, som råder over blandt andet Fox News 21st Century Fox, har Disney også købt 30 procent af virksomheden Sky, som også er en mediegigant.

- Disney vil bygge videre på vores engagement for at levere den højeste kvalitet af underholdning. Ved dette opkøb giver vi Disney muligheden for at skabe mere indhold, appeller til folk, skabe tættere relationer til kunderne rundt omkring i verden og give en bedre og mere tiltalende underholdningsoplevelse til bruger, når - og hvor - de vil, står der i pressemeddelelsen.

Særlig 21st Century Fox åbner muligheder for Disney i underholdsbranchen.

Listen af film, der er produceret af 21st Century Fox, er alenlang, men blandt andre film som Avatar, Star Wars, Abernes Planet, X-Men og Die Hard er produceret med selskabet i ryggen.

- Vi er ekstremt stolte over alt det, vi har opbygget hos 21st Century Fox, og jeg tror fast på, at denne fusion med Disney vil låse mere værdi op for aktionærerne. Disney bliver ved med at sætte tempoet i en spændende og dynamisk industri, siger Rupert Murdoch i forbindelse med købet.

Sponsoreret indhold