Hollywood27. januar 2018

Derfor bærer stjernerne hvide roser til Grammy Awards

Til dette års Golden Globe Awards hoppede stjernerne i sort, og til årets Grammy Awards bærer stjernerne en hvid rose for at vise deres støtte til Time's Up-bevægelsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grammy-hvidrose.jpg
 Foto: All Over Press

Søndag nat løber den 60. udgave af Grammy Awards af stablen i Madison Square Garden i New York City.

Her fejrer de største navne i musikbranchen sig selv, og på linje med de andre store prisfester har stjernerne, der gæster Grammy Awards, valgt en fælles dresscode for at vise deres støtte for Time's Up-bevægelsen, der sætter fokus på den bølge af sexchikane og seksuelle overgreb, som har rystet underholdningsbranchen på det seneste.

Til dette års Golden Globe Awards bar alle stjernerne sort, og til dette års Grammy Awards er stjernerne blevet enige om at bære en hvid rose for at vise deres støtte for Time's Up-bevægelsen.

Ifølge musikmagasinet Billboard er det to kvindelige pladeselskabschefer, der har sat initiativet med de hvide roser i gang.

Den hvide rose er valgt som symbol, fordi det er en praktisk og traditionel accessorie i en iøjnefaldende farve, og navne som Kelly Clarkson, Rita Ora og Cindi Lauper har allerede tilkendegivet, at de vil støtte op om initiativert.

Til dette års Golden Globe Awards havde alle stjernerne valgt at klæde sig i sort for at sætte fokus på den bølge af sexchikane og seksuelle overgreb, der har rystet filmbranchen på det seneste.

Alle de store stjerner - heriblandt Angelina Jolie, Reese Witherspoon og Emma Stone - var hoppet i sorte rober for at vise deres sympati for sagen, der nu har fået navnet Time's Up.

- Det stod bare klart, at med alle de nyheder, der er kommet ud om vores branche og alle brancher, at vi ikke bare kunne gøre, som vi plejer. Vi ville virkelig gerne stoppe op og gøre noget for alle og sige, at tiden er forbi med misbrug på arbejdspladsen, sagde Reese Witherspoon, der er en af initiativtagerne bage Time's Up, på den røde løber til People.

Inden showet opfordrede skuespilleren Rosario Dawson også "almindelige" mennesker til at vise, at de tager afstand fra sexchikane ved at bære sort.

- Vi går i sort for at symbolisere solidaritet, fortæller hun i en video på sin Instagram-profil.

- At død og begravelse har ramt magtmisbrug, og at det er tid til at fejre hinanden - ikke bare de nominerede på vores film- og TV-skærme, men vores historiefortællere, der på modig vis er stået frem og modigt har delt deres personlige historier, som har befriet så mange af os, lyder det fra "Sin City"-stjernen, der også sender en hilsen til de mange skuespillere, der er stået frem med deres historier.

- Tak, Rose McGowan, tak, Olivia Munn, tak, Salma Hayrek, tak, Ashley Judd, Annabella Sciorra, Asia Argento, Gabrielle Union, Ellen Page, Terry Crews, Anthony Rapp, lister skuespilleren op.

- Tak, fordi i alle modigt fortæller jeres historier og signalerer dette øjeblik. Time's up, siger skuespilleren.

- Vær sød at slutte jer sammen med os på søndag. Post jeres videoer og billeder af jer selv helt i sort, uanset om du ser med eller ikke ser med, tager med eller ikke tager med. Skriv under på vores solidaritetsbrev og doner til Time's Up-fonden, lyder opfordringen fra Rosario Dawson.

Se alle stjernerne i sort på den røde løber til dette års Golden Globe Awards i galleriet:

Se alle kjolerne til Golden Globe Awards 2018

Sponsoreret indhold