Hollywood24. oktober 2017

George Clooney: Min kone blev udsat for sexchikane

Skuespilleren afslører, at hans kone Amal Clooney har været offer for sexchikane
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/18.03455315.jpg
 Foto: All Over Press

Harvey Weinstein-skandalen ruller i Hollywood, og op mod 38 kvinder anklager nu filmbossen for sexchikane eller voldtægt.

Men det er ikke kun i filmbranchen, at mænd opfører sig upassende over for deres kvindelige kolleger. George Clooney afslører til TV-programmet "Extra", at hans kone Amal Clooney, der arbejder som menneskerettighedsadvokat, også har været udsat for sexchikane.

- Min kone er meget klog, meget kontrolleret, en meget dygtig menneskerettighedsadvokat, og hun sagde: "Der har været mange gange i mit liv, i advokatbranchen, hvor jeg har måtte sige til nogen, at de skulle stoppe", så det sker alle steder, fortæller den 56-årige skuespiller, der har tvillinger med sin kone.

Clooney fortæller også, at med de mange kvinder, der nu står frem og fortæller om deres oplevelser med sexchikane, så håber han, at der vil komme et skifte i filmbranchen.

- Det her er ikke bare fyre, der lægger an på piger, det er angreb... Hvis vi ikke adresserer dette og virkelig går efter Harvey, så vil det komme tilbage, konstaterer skuespilleren om problemet.

- Der bliver nødt til at komme noget godt ud af alt dette, og det gode er, at kvinder har det sikkert nok til at stå frem, at man tror på dem, og at det forhåbentlig skræmmer enhver mand fra at opføre sig sådan, lyder det fra Clooney.

Mange af de kvinder, der er stået frem og har fortalt om deres oplevelser med Harvey Weinstein, fortæller blandt andet, at de blev inviteret op på hans hotelværelse, og at de ikke følte, de kunne sige fra, hvis de ville have en bestemt rolle.

- Lad os stoppe med at holde møder på hotelværelser. Man kan godt have dem i restauranten nedenunder, konkluderer skuespilleren.

Clooney har tidligere langet ud efter filminstruktøren Woody Allen, der kalder de mange anklager mod Harvey Weinstein for en heksejagt.

- Det er virkelig dumt at sige, har Clooney raset over for magasinet Variety.

- Realiteten er, at det ikke er en heksejagt for de kvinder, som har været fanget på hotelværelser og fået fortalt, at de får rollen, og så kommer Harvey Weinstein pludselig springende i sit Adam-kostume. Det er ikke en heksejagt, det er angreb, lyder det fra Clooney.

Sponsoreret indhold